În acelaşi timp, industria UAV va depăşi 10 miliarde de euro, în următorii cinci ani, tehnologia de pe acest segment dedicată mediului Enterprise reprezentând piaţa cu cel mai mare potenţial de creştere pe termen lung, atât din punct de vedere valoric, cât şi ca impact economic, prin comparaţie cu segmentul aeronavelor fără pilot dedicate consumatorilor sau cu domeniul militar.

Potrivit estimărilor Grupului Teamnet, citate de Agerpres, unul dintre cei mai importanţi integratori de sisteme la nivel regional. Segmentul UAV din propriul portofoliu va înregistra o creştere medie anuală de peste 30%, până în 2020, estimări ce includ piaţa locală şi internaţională.

La nivel global, industriile principale care utilizează UAV-uri sunt: cea fotografică, pentru obţinerea imaginilor din aer (42,9%), imobiliară (20,7%), de utilităţi (10,9%), construcţii (8,6%) şi agricultură (8%). Sistemele UAV integrate dedicate mediului Enterprise sunt destinate utilizării în scop profesional, prin transmisie video sau prin colectare de imagini de înaltă rezoluţie. Acestea au capacitate de integrare de senzori performanţi şi furnizează autonomie şi stabilitate în timp. Hirrus oferă transmisie video live şi imagini relevante, cu grad ridicat de acurateţe. Utilizatorul are, totodată, posibilitatea accesării unor livrabile complexe, cum ar fi imagini 3D ale unei regiuni, datorită integrării tehnologiei UAV cu GIS şi Cloud.

Conform sursei citate, există trei tipologii principale de UAV-uri: jucării (având ca particularitate zborul şi dimensiunile reduse; acestea pot include senzori şi camere), UAV-uri de consum (construite pentru a zbura în aer liber; acestea sunt presetate pentru a zbura, dar nu permit evoluţia pe distanţe mari sau o autonomie necesară efectuării de misiuni complexe), UAV-uri din gama Enterprise, precum Hirrus UAV (destinat utilizării în scop profesional, fie prin transmisie video sau prin colectare de imagini de înaltă rezoluţie etc.). Aeronavele fără pilot Enterprise au o capacitate de integrare de senzori mai performanţi şi furnizează autonomie şi stabilitate.