CDC a publicat un nou raport pe 25 mai, conform căruia în SUA au fost raportate peste 10.000 de infecții post vaccinare începând cu 30 aprilie.

”În ciuda nivelului ridicat de eficacitate a vaccinului, un procent mic de persoane complet vaccinate va dezvolta infecții simptomatice sau asimptomatice cu SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19″, spune CDC, potrivit Bestlifeonline.

64% dintre persoanele complet vaccinate au fost infectate de aceste variante ale virusului

Analizând datele secvențiale disponibile din cazurile raportate, s-a descoperit că 64% dintre persoanele complet vaccinate au fost infectate de variante ale virusului: varianta B.1.1.7 din Marea Britanie, variantele B.1.429 și B.1.427 din California, varianta P.1 din Brazilia și varianta B.1.351 din Africa de Sud.

Potrivit raportului, aceste variante reprezintă 70% din toate cazurile de infectare cu COVID între 28 martie și 10 aprilie. Acest lucru înseamnă că vaccinul este la fel de eficient în protejarea oamenilor împotriva variantelor și a tulpinii dominante Covid-19.

Doar 2% dintre persoanele cu infectate cu aceste variante au murit

„Datele actuale sugerează că vaccinurile autorizate în Statele Unite oferă protecție împotriva majorității variantelor”, subliniază CDC. Cu toate acestea, unele variante ar putea provoca boli la unele persoane, chiar după ce acestea sunt complet vaccinate.

27% dintre infecții sunt asimptomatice. Doar 10% dintre persoanele infectate au avut nevoie de spitalizare și doar 2% dintre persoanele cu infectate cu aceste variante au murit.

CDC continuă să susțină că există dovezi că vaccinarea poate face ca boala să fie mai puțin severă la persoanele care se îmbolnăvesc și după imunizare.

Sursă foto: Dreamstime