De asemenea, numărul persoanelor carantinate este de 22, cu un caz în plus faţă de miercuri, a informat Instituţia Prefectului.

Din fericire însă, Tulcea este unul dintre judeţele ţării unde nu a fost confirmat niciun caz de infectare cu coronavirus.

„La nivelul judeţului Tulcea, la data de 19.03.2020, sunt înregistrate 414 persoane aflate în autoizolare la domiciliu din care 135 în municipiul Tulcea, în creştere faţă de ziua precedentă. De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 22 persoane”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Instituţia prefectului – Judeţul Tulcea.

26 de persoane au fost testate

Potrivit sursei citate, începând cu 13 martie, de la 26 de persoane s-au recoltat probe biologice în vederea testării Covid 19, iar rezultatele pentru 21 dintre aceste persoane au fost negative.

„Facem precizarea că ultimele două rezultate negative sunt ale persoanelor cărora li s-au prelevat săptămâna aceasta probe biologice după ce au fost aduse la Spitalul Judeţean cu izoleta: un tânăr de 30 de ani revenit din Norvegia şi o tânără de 19 ani revenită din Germania”, se menţionează în comunicat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate privind respectarea restricţiilor impuse, nu a fost constatată nicio încălcare a normelor.

„În ceea ce priveşte bilanţul acţiunilor de monitorizare şi control privind respectarea condiţiilor de autoizolare în conformitate cu legislaţia în vigoare, acţiuni efectuate de reprezentanţii D.S.P., I.P.J şi I.J.J, până în prezent s-au efectuat în total 925 controale din care 192 în data de 18 martie 2020. În urma efectuării acestor controale a reieşit faptul că toate persoanele controlate au respectat condiţiile impuse de lege”, potrivit Instituţiei Prefectului.