"Anul trecut, numărul românilor care au plătit online cu cardul a fost de 1,5 milioane, cu aproximativ 85% mai mare decât în 2011, în timp ce piața de profil a crescut cu 58% în aceeași perioadă, la peste 6 milioane de tranzacții", a declarat Antonio Eram, CEO și fondator Netopia mobilPay.

Spre comparație, în anul trecut, numărul celor care și-au plătit cumpărăturile online, cu cardul, a fost de circa 850.000, potrivit cifrelor raportate de Netopia. De cealaltă parte, în aceeași perioadă, piața de plăți online cu cardul s-a ridicat la 3,8 milioane de tranzacții.

În ceea ce privește volumul total al cumpărăturilor online, acesta a ajuns la 260 de milioane de euro în anul precedent, depășind cu 4% estimările inițiale și cu 30% valoarea din 2011. Tranzacția medie s-a situat în jurul valorii de 43 de euro.

"Din tranzacțiile realizate în 2012, creșteri semnificative, de peste 100%, s-au înregistrat în turism. Acestea au fost urmate de fashion, cu 80%, și telecom, cu 50%", a spus Antonio Eram.

Acesta a menționat că serviciul Netopia mobilPay a procesat circa 1,9 milioane de tranzacții în 2012, cu 35% mai multe decât în anul anterior.

Referitor la cea mai mare valoare procesată anul trecut prin intermediul serviciului mobilPay, CEO-ul companiei a adăugat că aceasta a fost de 6.300 de euro, pentru un pachet turistic.

Compania a atras 700 de comercianți care și-au implementat platforme de plăți online, anul trecut.