Numărul persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 a crescut astfel cu mai mult de 2.500 într-o singură zi, miercuri acesta fiind de 12.462, potrivit agerpres.ro

În prezent 1.153 de pacienţi sunt la terapie intensivă, faţă de 1.028 miercuri. Alte 1.258 de persoane sunt considerate vindecate.

Lombardia rămâne regiunea cea mai afectată, cu 744 decese şi 6.896 persoane testate pozitiv, urmată de Emilia Romagna, cu 146 decese şi 1.758 cazuri.

O urgență națională

Premierul Giuseppe Conte a vorbit despre o urgență națională în contextul coronavirusului, declarând într-un interviu pentru cotidianul La Repubblica că „pentru a ieși din această criză, vom recurge la toate mijloacele omenești și financiare”.

Măsurile au devenit de ieri tot mai restrictive. Magazinele, restaurantele și barurile au fost închise şi vor mai funcționa doar farmaciile și supermarketurile.

Cine iese din casă fără un motiv bine întemeiat, aflat pe lista celor permise de autorităţi, riscă să facă trei luni de închisoare. Italienii se pot deplasa doar la serviciu sau pentru urgențe personale.

Măsuri de carantină au fost luate și la Vatican. Bazilica și piața Sfântul Petru au fost închise publicului până pe 3 aprilie.