Un interviu pe Skype îl poate scuti pe angajator de costuri suplimentare și este potrivit mai ales atunci când recrutorul caută candidați din alt oraș sau din alta țară, iar costurile de deplasare și de recrutare sunt prea mari. La nivel internațional există chiar un curent în favoarea acestei metode de intervievare, mulți dintre candidați fiind deja familiarizați cu această variantă de discuție.

’’Pentru noi, recrutorii, cel mai important aspect atunci când ne aflăm în proces de selecție, îl reprezintă timpul alocat  intervievarii candidatului, motiv pentru care încercam mereu să facem o selectie calitativă, folosindu-ne de tehnologie. Dintr-un interviu pe Skype îți poti da seama care dintre candidați are șanse mai mari să corespundă cu profilul ideal, combinând metoda de observație a non-verbalului cu interviul clasic, te poate ajuta să faci o selecție riguroasă și să economisești totodată, ore prețioase. Desigur că, nu întotdeauna, un interviu pe Skype reprezintă soluția ideală, însă este un proces în sine eficient  pentru noi. În cadrul echipei Persons Romania, cel mai important factor in taskurile zilnice la birou este rapiditatea cu care răspundem pozitiv clienților noștri, a declarat Laura Ciuciuc’’, HR Senior la Persons Romania, agenție de Recrutare și Executive Search.

Toate aceste metode noi de recrutare pot fi avantajoase pentru compania angajatoare, însă pentru candidat, nu sunt întocmai suficiente. Candidaţii vor să vadă oamenii, să cunoască echipa, să cunoască sediul, biroul în care vor lucra. Obții mult mai multe informaţii când eşti prezent fizic la interviu la sediul companiei şi de aici şi obligativitatea morala a discutiilor față în față.

În plus, în ultima perioada, cei care lucrează în această industrie sunt foarte interesaţi să îşi întâlnească managerii înainte de a accepta un job, iar pentru mulţi dintre ei,  şeful direct este foarte important. Rareori, discutiile pe Sype sunt cu managerul direct al companiei. Cele mai multe dintre aceste interviuri sunt preliminarii pentru interviurile față în față.

Dacă intentionați să optați pentru recrutarea prin Skype, va trebui să țineți cont de câțiva factori importanți pentru o evaluare ’’a la carte.’’

  1. Verificați înainte condițiile și echipamentele

Înainte de a începe discutia, încercați înainte să vorbiți cu un coleg pe Skype pentru a testa conexiunea și pentru a vă asigura că aveți camera web orientată corespunzător, astfel încât cealaltă persoană să vă poată vedea clar și auzi bine. La cele mai multe modele de laptop, microfonul este amplasat lângă camera web.

 

  1. Timpul

Rețineți ora stabilită pentru interviu și nu uitați să țineți cont de diferența de fus orar, mai ales daca aveti de discutat cu cineva care este din altă țară. De asemenea, încercați să alegeți un moment care este potrivit, atât pentru dumneavoastră cât și pentru candidat, astfel încât să fiți relaxați amândoi.

  1. Încăperea

Asigurați-vă că aveți un perete care nu vă atrage atenția asupra lui. De asemenea, țineți cont de lumina din cameră și asigurați-vă că aceasta este potrivită pentru a vă vedea în condiții foarte bune prin camera web.

Persons este o agentie de recrutare si executive search, înființată la sfârșitul anului trecut, de către o echipă de antreprenori cu experiență în mediul de business.

Start-up inteligent, pozitiv și inovator, echipa noastră și-a propus să revolutioneze modul în care interacționam ca specialiști în resurse umane, atât cu angajatorul, cât și cu potențialul candidat.

Echipa noastră furnizează servicii integrate de: