Persoanele care vând produse fără etichete pot primi amenzi de până la 15.000 de lei!

Într-o piață agroalimentară din Baia Mare, doar două tarabe din zece afișează informații despre produse. Totuși, până și aceste informații nu sunt complete iar unii vânzători nu au etichete cu prețul produselor, conform informațiilor transmise de digi24.ro

„Noi suntem producătorii, noi producem, sunt foarte gustoase. Adică să punem pe fiecare? O să punem. Nu ne-a spus nimeni că trebuie. Dacă trebuie, punem. Controale să vină, să ne controleze pe noi, producătorii și cine cumpără din alte părți, din Turcia și vinde ca și căpșuni românești, numai pe ei să-i controleze, nu numai pe noi”, a spus un vânzător, potrivit sursei menționate.

Ce spune legea despre vânzarea produselor?

Fiecare produs care este vândut în piață trebuie să aibă o etichetă cu denumirea produsului, locul de origine, dar și prețul acestuia, conform legii. În acest context, comercianții de fructe și legume riscă să primească amenzi de până la 15.000 de lei, în cazul în care nu respectă legislația privind etichetarea produselor.

De asemenea, alimentele de sezon ar trebui să aibă o etichetă pe care să fie inclusă și data și ora recoltării. Sursa menționată punctează că inspectorii Direcției Agricole vor face controale în piețele din România până în data de 2 iulie.

„Eticheta trebuie să fie pe locul de comercializare, pe lădița din care se comercializează și se vinde. Dacă, să spunem că a provenit și a cumpărat extracomunitar, e obligat să pună pe etichetă țara din extracomunitar”, a explicat Virgil Țânțaș, directorul Direcției pentru Agricultură Maramureș.

Sursă foto: Dreamstime