Participaţia majoritară a omului de afaceri Enrico Perini la grupul Romstal a fost evaluată la 825,7 milioane lei (aproximativ 195 milioane euro), sumă constituită ca aport la capitalul social al unei firme noi, specializată în activităţi de holding şi creată pentru eficientizarea afacerii.

Noua firmă, Perini Lang Holding, este controlată de Enrico Perini, direct (99,9922%) şi indirect, prin Perini Properties & Investments (0,0078%). Perini a adus un aport la capital de 825,6 milioane lei, iar Perini Properties & Investments a contribuit cu 64.000 lei.

Aportul la capitalul acestei companii este reprezentat de contravaloarea părţilor sociale deţinute de Perini în cadrul grupului Romstal (51% acţiuni la compania Romstal şi 51% acţiuni la celelalte firme din grup), transferate de pe persoană fizică pe persoană juridică.

„Această acţiune este realizată în vederea administrării mai eficiente a grupului Romstal”, a spus Perini.

Evaluarea părţilor sociale deţinute de Perini la firmele din cadrul Romstal a fost realizată de PricewaterhouseCoopers, conform reprezentanţilor Romstal.

Grupul include mai multe firme, cele mai importante fiind Romstal Imex, (producător şi furnizor pe segmentele echipamentelor termo-hidro-sanitare, plăcilor ceramice şi corpurilor de iluminat), Valrom Industrie (producător de sisteme de ţevi din plastic), Valplast Industrie (producător de ţevi şi fitinguri din PVC) şi dealer-ul auto Autoklass Center. Romstal mai cuprinde şi firme specializate în alte segmente, precum cel imobiliar, agricultură sau energetic.

Afacerile consolidate ale grupului s-au diminat cu 35% în 2009, la 350 milioane de euro, iar rulajul va continua să scadă în 2010, potrivit declaraţiilor acţionarului majoritar al grupului, de la sfârşitul anului trecut.

SURSA: Mediafax