”Estimăm că durata opririi controlate va fi de 72 de ore”, arată compania într-un comunicat, potrivit News.ro.

Oprirea controlată şi realizarea lucrărilor se vor efectua în deplină siguranţă şi în conformitate cu procedurile specifice ale centralei, spun reprezentanţii Nuclearelectrica.

De asemenea, Unitatea 1 s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional în după-amiaza zilei de 23 iulie, la ora 16:38, ca urmare a unui semnal fals care a declanşat unul din sistemele turbinei (lagăr), partea clasică a centralei.

Nuclearelectrica a produs şi livrat în sistemul energetic naţional, pe durata totală de operare, o cantitate totală de energie de 168,65 milioane MWh. Unitatea 1 a centralei nucleare din Cernavodă a intrat în exploatare comercială în anul 1996, iar Unitatea 2 în anul 2007. 

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură în prezent aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.

Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă s-a deconectat automat de la sistemul energetic naţional în 29 martie ca urmare a unei disfuncţionalităţi la un sistem electric, a anunţat Nuclearelectrica, operatorul centralei.

Probleme au existat și în august. În data de 17 august acesta a fost deconectat de la Sistemul Energetic Naţional ca urmare a unei manevre eronate a personalului Transelectrica, spuneau atunci reprezentanții unității nucleare.


Te-ar putea interesa și: