Mai multe companii străine, inclusiv PepsiCo şi Carrefour, provenind din 25 de state, nu întrunesc standardele de calitate din China, a anunţat, Autoritatea Generală pentru Supravegherea Calităţii, Inspecţii şi Carantină, citată de agenţia de ştiri Xinhua.

Producătorul american de băuturi răcoritoare a fost inclus pe o listă neagră a autorităţilor chineze, după ce acestea au descoperit că 38 de tone de concentrat îngheţat pentru suc de portocale, importat de grup din Brazilia, avea un conţinut prea ridicat de ferment.

Un purtător de cuvânt al PepsiCo a afirmat, într-un comunicat, că lotul de concentrat de suc neconform standardelor a fost descoperit de angajaţii grupului.

Printre produsele vizate de autorităţile americane se numără o marcă de bomboane a Carrefour, produse farmaceutice ale companiei americane Mead Johnson sau marca indoneziană de prăjituri Danisa Butter Cookies.

Autoritatea pentru supravegherea calităţii anunţă lunar bunurile importate neconforme cu standardele locale. Introducerea companiilor pe lista neagră a autorităţilor nu are efect economic, însă bunurile în cauză sunt, de regulă, distruse.

SURSA: Mediafax