Toți pensionarii puteau până acum să circule gratuit în București, cu transportul public de suprafaţă, fără prea multe bătăti de cap. Era necesar ca ei să prezinte talonul de pensie și totul era în regulă. Începând însă din acest moment, cei ieșiți la pensie trebuie să arate însă o dovadă ca să poată merge gratuit cu mijloacelor de transport în comun oferită de Primăria Capitalei. De acum, pensionarii bucureșteni care vor mai beneficieze de călătorii gratuite cu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul nu trebuie să uite acasă , trebuie să aibă asupra loc cardul de călătorie emis de Societatea de Transport București (STB). 

Lucrurile nu se opresc însă aici. În clipa în care ei pășesc în transportul în comun, sunt obligați să valideze cardul de călătorie. Dacă nu vor face acest lucru, pensionarii riscă să primească o amendă între 50 și 500 de lei.
„Validarea fiecărei călătorii este necesară pentru a îmbunătăţi calitatea transportului public. Noi trebuie să ştim cine sunt călătorii şi care este numărul de călătorii pe anumite linii. Dacă pensionarii îşi validează cardul, noi o să ştim câţi sunt, pe ce linii şi la ce oră circulă”, a explicat Brânduşa Raeceanu, purtător de cuvânt al STB.
Totuși, până la intrarea în posesie a cardului STB, care poate fi obținut de la orice ghișeu al societății de transport, pensionarii pot călători gratuit cu talonul de pensi și cu actul de identitate. Cardul este valabil pe o durată de 12 luni, după care trebuie actualizat.
Pensionarii pot solicita şi un card de călătorie gratuită pentru un însoţitor. Acesta trebuie să aibă şi el domiciliul stabil în Bucureşti şi poate utiliza cardul doar când călătoreşte împreună cu pensionarul care l-a declarat însoţitor.

Te-ar putea interesa și: