Pârtie nouă în România, după ce pârtia de la Rarău a fost inaugurată oficial, însă cu peripeții. Autorităţile din Câmpulung Moldovenesc n-au putut să explice de ce oamenii au fost nevoiți să aştepte trei ore pentru o plimbare cu telegondola.

Inaugurare cu ghinion la cea mai mare pârtie din nordul țării. După aproape zece ani de așteptare şi o investiţie de 15 milioane de euro, turiștii au stat chiar şi trei ore la rând, pentru a urca cu telegondola. O defecțiune la un senzor a făcut ca sistemul să meargă în regim de avarie, scrie digi24.ro.

Turist: De trei ore suntem aici. Nu ne-au zis nimic. Nu știu ce se întâmplă. Cred că un senzor, ceva, de la vântul ăsta puternic.

Autoritățile nu își explică ce s-a întâmplat.

Mihăiță Negură, primarul orașului Câmpulung Moldovenesc, Suceava: Când o instalație de o asemenea complexitate nu a funcționat de atâția ani, uitați că pot să dea niște erori.

Pârtia se întinde pe o lungime de aproape trei kilometri și pornește de la o altitudine de 1.220 de metri, cu o lățime de 30 de metri. Ajunge la sosire la aproape 700 de metri. Este dotată cu un sistem de telegondolă cu 33 de cabine. Într-o singură cabină încap opt persoane. Totodată sunt și nouă tunuri de zăpadă artificială, a explicat Carmen Ciocan, jurnalist Digi24.

Pârtia a fost dotată cu 176 de stâlpi de iluminat, pentru ca iubitorii sporturilor de iarnă să se bucure de zăpadă și pe timpul nopții.