Înaintea votului din Parlament, copreşedintele liberalilor Vasile Blaga spunea că PNL votează proiectul de lege privind Codul Fiscal doar că TVA-ul va fi redus la 19%.” Dl Ponta iată că a ajuns la propunerea noastră: un TVA de 19% de la 1 ianuarie 2016 , motiv pentru care noi vom vota proiectul de lege privind Codul Fiscal", a spus Blaga, intr-o conferinta de presa.

La rândul său, copreşedintele Alina Gorghiu afirma, într-un comunicat, de la acea vreme: “Partidul Național Liberal a inițiat amendamentul privind reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie și va vota, miercuri, pentru adoptarea noului cod fiscal care include acest amendament. Noi suntem coerenți cu noi înșine, nu vom vota niciodată împotriva unei propuneri care ne aparține, indiferent ce Guvern o va susține, chiar și în situația în care apartenența nu ne este recunoscută. Dublarea alocațiilor pentru copii și scăderea TVA la 19 la sută sunt două măsuri care erau necesare”.

În Parlament, liberalii au votat pentru Codul fiscal cu o singură excepţie.

Pe 17 iulie, preşedintele a cerut reexaminarea Codului fiscal. La scurt timp, liberalii au anunţat că vor propune o reducere etapizată a TVA. Discuţiile dintre partide vor avea loc pe 20 august, urmând ca, între 24 şi 26 august, legea să fie revotată în Parlament.