Celebrul Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei, este deputat PSD de Olt şi are un birou în Caracal, oraş zguduit în aceste zile de ancheta asupra lui Gheorghe Dincă. O echipă a ProTV a mers să vadă cum îşi primeşte parlamentarul alegătorii, însă a dat peste uşi închise, dezinteres şi lipsă de respect.

Florin Iordache are două cabinete de parlamentar, în calitate de deputat PSD de Olt: unul este la Balș, iar celălalt la Caracal. Ambele cabinete sunt închise, nu au program de funcționare și nimeni nu știe când poate fi găsit acolo deputatul Florin Iordache, deși acesta este plătit din bani publici exact pentru această activitate.

”Și la Balș și aici în Caracal nu am găsit niciun program afișat, nu poți ști în ce zi a săptămânii se întâlnește cu alegătorii. Oamenii nu prea știu, pentru că îl văd foarte rar și aici și la Balș, unii dintre ei ne-au spus să mergem de aici la Balș pentru că acolo ar avea activitate și invers de acolo de la Balș am fost trimiși aici la Caracal.

Nu este niciun program afișat. Oamenii de asta au nevoie, de un program afișat, pentru că în funcție de acel program se pot întâlni cu alesul lor și pot vedea și la ce proiecte lucrează pentru ei sau pot să depună sesizări dacă au anumite probleme.

Sunt obligați prin lege să aibă un program afișat, pentru că pentru fiecare dintre aceste cabinete parlamentarii noștri primesc o remunerație, o sumă lunară plătită de către statul român, pentru că ei își desfășoară activitatea în teritoriu. Ori… ce activitate lunară să ai dacă tu ai mereu o ușă închisă și niciun program? De unde să știu eu, ca cetățean al acestui oraș ce program are alesul meu? Când mă pot întâlni cu el?”, se arată în materialul jurnalistic.

Alexandru Cumpănaşu, unchiul unei dintre victimele lui Gheorghe Dincă, spunea că va solicita audierea tuturor parlamentarilor de Olt cu privire la clanurile interlope din județ, pentru că aleşii reprezintă oamenii care i-au ales ”și au obligația ajutării acestora, dar și cunoașterii problemelor din circumscripție”. Parlamentarii vizaţi de propunerea lui Alex Cumpănaşu sunt senatorul Renică Diaconescu (PSD), senatorul Paul Stănescu (PSD), deputatul Dan Ciocan (PSD), deputatul Florin Iordache (PSD), deputatul Marius Ionel Iancu (PSD), deputatul Alexandru Stănescu (PSD), deputatul Mihai Niţă (ALDE) și deputatul Gigel Știrbu (PNL).