O mare parte dintre stejarii plantați în campania din primăvara lui 2018 la acțiunea Parcul Memoriei Naționale de la Mărășești, de către miile de voluntari s-au uscat. 

 ,,Condițiile climatologice nu au fost propice pentru viabilitatea puieților plantați în primăvara acestui an în Parcul Memoriei Naționale – Mărășești – RoMândria. Și materialul săditor a avut unele probleme. Dar ce pot să vă asigur eu este că vom finaliza acest proiect și cei 335 de mii de puieți care vor fi plantați, vor fi viabili și vor deveni copaci. Am scos la licitație ca un prestator să se ocupe de acest proiect pentru că numai prin voluntariat nu se poate face totul”, a precizat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, potrivit monitoruldevrancea.ro

Totuși, cea de-a treia campanie de plantare a stejarilor în memoria ostașilor căzuți pe câmpurile de luptă din Primul Război Mondial, va avea loc luna aceasta.

La acțiunea de plantare au participat peste 11 mii de oameni au plantat, în data de 21 aprilie, 115 mii de puieți de stejari pe 25 hectare de teren în cea mai mare acțiune derulată în cadrul proiectului „Parcul Memoriei Naționale – Mărășești – RoMândria“. În timp ce, în luna noiembrie a anului 2017, peste 8000 de oameni au participat la acțiunea de plantare a primei serii de 50 de mii de stejari.

Sursă foto