Veșmintele special concepute pentru Papa au fost realizate în Polonia, important furnizor de veșminte liturgice, după designul realizat de Comisia Liturgică. Sunt ornate cu anumite simboluri.

„Am spus ca şi pe veşmintele liturgice să regăsim elemente care sunt prezente deja în Catedrala Sf. Iosif. Este vorba despre crucea care se află pe bucata de marmură sub altarul Catedralei şi litera M, care a fost brodată pe spate, care înseamnă Maria. M-ul are toate literele incluse, de fapt”, a explicat Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti.

Pentru Şumuleu Ciuc, veșmântul pe care Papa Francisc îl va purta pe 1 iunie a fost creat de designerul Cristina Sabău-Trifu din Satu Mare.

Veşmântul a fost ornat, printr-un desen pe pânză, broderii, cusături cu fir auriu şi aţă colorată, cu imaginea statuii Fecioarei Maria de la Catedrala din Şumuleu Ciuc, biserica Mânăstirii Franciscane şi logo-ul vizitei papale, „Să mergem împreună!”.

Infula – simbolul episcopiei – pe care Papa Francisc o va purta pe cap, precum şi dalmatica (veşmânt liturgic catolic, cu mâneci scurte), pe care o vor purta cei patru diaconi, au fost create de acelaşi designer.

Suveranul Pontif se va afla în ţara noastră de vineri până duminică, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România, potrivit Știrilekanald.ro.