Prima țară care a luat atitudine împotriva lui 1 Aprilie este Thailanda. Guvernul Thailandei a emis un anunț prin care se atenționează că  glumele de 1 Aprilie ce vizează noul coronavirus sunt pedepsite. Ce ice vor încălca acestă lege pot face până la cinci ani de închisoare.

Pedeapsa, cu închisoare

“Este împotriva legii ca oamenii să pretindă în mod fals că au COVID-19 cu ocazia Zilei Păcălelilor, sărbătorită pe 1 Aprilie”, spune anunțul oficial de la Bangkok

“Persoane din lumea întreagă suferă din cauza pandemiei de COVID-19 şi acesta este un motiv suficient de puternic pentru ca oamenii să fie mai prudenţi şi să nu se folosească de acest lucru pentru a face farse sau glume”, precizează oficialii thailandezi.

Nici Thailanda nu a fost ocolită de epidemie

Thailanda a raportat marţi 127 de cazuri noi de contaminare cu noul coronavirus, iar bilanţul a ajuns în această ţară la 1.651 de cazuri confirmate şi 10 decese.

Guvernul thailandez a decretat marţi starea de urgenţă, care va rămâne în vigoare cel puţin până în data de 30 aprilie, în contextul în care această ţară asiatică încearcă să oprească răspândirea noului coronavirus.