Managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, Beatrice Mahler, a făcut un anunț cutremurător. Potrivit acesteia, familii întregi ajung la spital. De asemenea, managerul a declarat faptul că există oameni care au făcut teste rapide, dar nu vor să declare boala.

Conform medicului, numărul de cazuri de infectare cu Covid este tot mai mare și există două situații: cea în care ajung în spital cazuri tot mai grave, dar și cea în care pacienții fie se testează cu teste rapide și refuză să declare boala, fie au simptome și nu vor să se testeze. Beatrice Mahler a acuzat și problema deficitului de personal, motiv pentru care personalul unităților medicale ajunge să aloce tot mai puțin timp pentru îngrijirea fiecărui bolnav în parte

„Pe de o parte, numărul de cazuri care sunt în spital este mare şi sunt cazuri mult mai grave, cu o evoluţie rapid spre deteriorare. Pe de altă pare, sunt foarte mulţi pacienţi şi nu vorbim de un membru al familiei, ci familii întregi. Primim telefoane, sunt cel puţin 4-5 familii pe zi care solicită ajutorul, familii cu mai mulţi membri bolnavi. Sigur, intensitatea bolii variază în cadrul aceleiaşi familii”, a declarat managerul de la Marius Nasta.

Beatrice Mahler: Avem de-a face cu o boală vicleană

Beatrice Mahler a povestit cum mai multe persoane i-au spus că au colegi de serviciu care s-au testat cu teste rapide, însă nu vor să declare boala, sau cunosc oameni care au simptome, dar nu vor să se testeze.

„Aceste situații amplifică gravitatea situaţiei pe care o trăim. Sunt convinsă că, fără să facem testarea rapidă şi rapid, nu vom reuşi să stabilizăm această creştere a numărului de cazuri”, a explicat aceasta.

Beatrice Mahler susține că avem de-a face cu o boală vicleană, o boală extrem de nesigură şi impredictibilă ca evoluţie.

„Este o presiune extrem de mare legată de pacienţii care au nevoie de asistenţă medicală, legat de cazurile care ajuns cu necesar crescut de oxigen, pacienţi pentru care trebuie în fiecare noapte să suplimentăm numărul de paturi. Noaptea trecută am avut zece paturi suplimentate, dar poate că asta nu e atât de neobişnuit pentru că am mai trăit în noiembrie.

Ce e diferit în acest moment este că pe această secţie COVID, unde avem un normativ de personal al unei secţii obişnuite, avem 10 pacienţi care ar putea în orice moment să ocupe un loc în Terapie Intensivă, unde asistăm pacienţii cu ajutorul medicilor de la Terapie Intensivă, vorbim de proceduri de ventilaţie non-invazivă, e adevărat, nu sunt pacienţi intubaţi, dar sunt pacienţi gravi, pacienţi critici şi atrag atenţia că această îngrijire noi trebuie să o facem cu un personal deficitar şi atunci nu ne mirăm de nemulţumirea care apare ca urmare a timpului scurt pe care personalul poate să îl aloce unui pacient”, a declarat Mahler la Digi24.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea