Roboţii sunt proiectaţi pentru a ajuta persoanele ce au nevoie de asistenţă zilnică să trăiască o viaţă mai plăcută şi mai confortabilă. Panasonic va prezenta aceste trei prototipuri la cea de a 38-a ediţie a Expoziţiei “International Home Care & Rehabilitation” ce va avea loc în Tokyo, în perioada 5 – 7 octombrie 2011.

HOSPI-Rimo serveşte ca intermediar în comunicarea dintre persoanele cu mobilitate limitată şi personalul medical aflat în alte camere ale spitalului sau cu prietenii aflaţi la distanţă, ca şi cum aceştia ar fi faţă în faţă.

Anterior, Panasonic a dezvoltat robotul “HOSPI” ce livrează automat medicamentaţia la patul bolnavului şi care este deja utilizat în spitalele din Japonia şi alte ţări ale lumii. HOSPI-Rimo foloseşte aceeaşi tehnologie pentru deplasare autonomă ca şi HOSPI dar şi tehnologii Panasonic de comunicare vizuală high-definition.

Noul model Hair-Washing Robot este capabil să desfăşoare automat întregul proces, de la udarea părului, până la şamponare, clătire, aplicarea balsamului de păr şi uscarea părului. Când primul model a fost prezentat la ediţia de anul trecut a aceleaşi expoziţii, prototipul a fost foarte bine primit, solicitându-se deja includerea de noi funcţii şi punerea sa în vânzare.

Noul model este echipat cu braţe pentru spălare dotate cu mai multe degete şi mecanisme îmbunătăţite faţă de modelul anterior, astfel încât acum poate furniza o experienţă a spălatului pe cap mult mai confortabilă pentru persoanele cu mobilitate limitată. 
RoboticBed, un pat electric transformabil într-un fotoliu rulant şi vice versa, a atras şi el un interes deosebit atunci când a fost prezentat pentru prima dată la expoziţia din 2009. De atunci, Panasonic a adus constant îmbunătăţiri la acest model de robot încorporând diverse cerinţe formulate atât de către persoanele care acordă asistenţă cât şi de către persoanele care au nevoie de asistenţă.