Evenimentul, care va avea loc la Strada Paris nr. 52, va aduna membri ai board-ului companiei, autorități locale, clienți, furnizori, parteneri și reprezentati ai constructorilor acestui proiect, fiind un moment de celebrare și recunoaștere a succeselor și ambițiilor PalletBiz.

PalletBiz
PalletBiz

Evoluția PalletBiz: 25 de Ani de Inovație și Creștere

Fondată la sfârșitul anului 1998 ca o afacere de familie modestă, PalletBiz a evoluat într-un lider global în furnizarea de soluții de ambalare și manipulare. În 2023, compania a sărbătorit cea de-a 25-a aniversare, un reper extraordinar care reflectă dedicarea și inovația continuă. În ultimele două decenii, PalletBiz a construit o rețea globală de parteneri de afaceri, devenind un partener de încredere pentru numeroase companii în domeniul ambalajelor.

PalletBiz
PalletBiz

Noua Fabrică PalletBiz din Prejmer: Oportunități și Inovații

Noua fabrică de la Prejmer reprezintă o extindere semnificativă a capacității de producție a PalletBiz România. Acest proiect este co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională și a fost implementat cu susținerea Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2: îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii. Cu o valoare totală de 20.000.000 lei, din care suma nerambursabilă este de 8.629.935,97 lei, proiectul a început la 30 decembrie 2021 și s-a finalizat la sfârșitul anului 2023.

Bogdan Manole, administratorul PalletBiz România, subliniază importanța acestui proiect:

„Ne dorim să aducem o contribuție esențială sectorului de producție de paleți și ambalaje din lemn, dar și să fim prezenți în comunitatea locală. Astfel, vom crea peste 30 de locuri de muncă, care vor asigura producția a aproximativ 20.000 de produse de ambalaj pe lună. Toate acestea ne vor îmbunătăți semnificativ prezența pe piață, construind cu o bază solidă, competitivitatea produselor PalletBiz România.”

PalletBiz
PalletBiz

Produse și Servicii PalletBiz

Rame din Lemn pentru Paleți

Ramele pliabile din lemn pentru paleți, cunoscute și ca gulere din lemn, sunt esențiale pentru crearea cutiilor de stocare și stabilizarea încărcăturilor nesecurizate. Acestea optimizează spațiul de depozitare și au o durată de utilizare de până la 10 ani cu manipulare corespunzătoare. Ușor de montat și demontat, ramele sunt disponibile pentru Euro-paleți, half-paleți și paleți speciali, toate tratate termic conform standardului ISPM 15. PalletBiz produce de asemenea accesorii pentru rame din lemn, cum ar fi colțare, capace, separatoare, distanțiere și suporturi pentru etichete.

PalletBiz
PalletBiz

Ambalaje din Lemn

PalletBiz oferă ambalaje din lemn de înaltă calitate pentru paleți, disponibile în diverse dimensiuni și configurații. Aceste ambalaje asigură protecția mărfurilor în tranzit și depozitare, fiind personalizate pentru a se potrivi cu necesitățile specifice ale fiecărui client. Gama include cutii din lemn speciale, cutii pentru transport maritim, suporți din lemn și lăzi de lemn, toate fabricate pentru a garanta rezistență și durabilitate.

PalletBiz
PalletBiz

Cutii OSB și Placaj

PalletBiz oferă o varietate de cutii din OSB și placaj, ideale pentru ambalarea și transportul mărfurilor. Fabricate din materiale de înaltă calitate, aceste cutii asigură rezistență și durabilitate, fiind disponibile în diferite dimensiuni și configurații. PalletBiz garantează standarde ridicate de calitate și personalizare în funcție de cerințele specifice ale fiecărui client.

Avantajele cutiilor din lemn pentru transport includ:

  • Universalitate dimensională chiar și în producția pe bucăți
  • Furnizare în stare pliabilă sau nepliabilă
  • Asamblare și dezasamblare simplă
  • Posibilitatea de reutilizare
  • Rezistență și durabilitate care asigură un transport sigur
PalletBiz
PalletBiz

Europaleți și Paleți Non-Euro

PalletBiz produce atât paleți Euro cât și non-Euro, ambele tipuri fiind tratate termic conform standardului IPPC ISPM-15. Paleții non-Euro 1200×800, marcați distinctiv cu “PalletBiz” și “stea”, sunt ideali pentru livrări intracomunitare și export, având o durabilitate de 5-6 cicluri și o greutate redusă care contribuie la costuri de transport și manipulare mai mici. Paleții Euro 1200×800 sunt recunoscuți pentru versatilitate și fiabilitate, fiind preferați pentru diverse aplicații industriale și comerciale datorită structurii robuste și durabilității remarcabile.

Ambalaje Metalice

În plus față de ambalajele din lemn, PalletBiz oferă și ambalaje metalice, care asigură o protecție suplimentară pentru mărfurile delicate sau grele.

Servicii PalletBiz

Cu peste 15 ani de experiență, PalletBiz oferă servicii complete pentru gestionarea eficientă a flotelor de paleți, inclusiv:

  • Reparații certificate pentru Europaleți și alte tipuri de paleți
  • Sortarea și schimbul paleților la sediul clientului
  • Livrarea de paleți noi sau recondiționați
  • Achiziționarea paleților folosiți de care clienții nu mai au nevoie

Toți paleții și lemnul pentru ambalaje sunt tratate termic conform standardelor internaționale IPPC ISPM-15 FAO pentru a respecta reglementările fitosanitare. PalletBiz asigură soluții personalizate pentru optimizarea costurilor și gestionarea eficientă a paleților în lanțul de aprovizionare.

PalletBiz
PalletBiz

Concluzie

Deschiderea noii fabrici PalletBiz România la Prejmer este un eveniment marcant pentru companie și pentru comunitatea locală. Această extindere nu doar că va aduce beneficii economice și sociale semnificative, ci va consolida și mai mult poziția PalletBiz pe piața internațională a soluțiilor de ambalare.