După o carieră de treisprezece ani, în care a asistat mii de persoane în efortul lor de a slăbi, printre care se numără și personalități publice precum Roxana Ionescu, Maria Lucia Hohan, Maia Morgenstern, actorul George Alexandru, manageri de top, antreprenori de succes și personalități politice, Valentin Vasile îşi lansează propriul său ghid de slăbire cu titlul “Stil de viață, nu dietă!”. La evenimentul de lansare al cărții, care a avut loc miercuri la hotelul Radisson Blu, au participat peste 150 de persoane. Pentru eveniment au gătit, conform regulilor nutriționale descrise în carte, foștii concurenți MasterChef, Bogdan Alexandrescu și Alexandru Petricean.
“Stil de viață, nu dietă!” este un ghid practic pentru cei care își doresc să slăbească rapid, dar în același timp sănătos și definitiv. Cartea lui Valentin Vasile este primul ghid de slăbire scris de un specialist în remodelări corporale care are atât perspectiva antrenorului personal, cât și perspectiva unui consultant în nutriție și a unui coach menit să te motiveze pe parcursul întregului proces. Informațiile și sfaturile pe care le cuprinde cartea sunt rezultatul a peste un deceniu de studiu și practică a autorului în domeniul remodelării corporale.
“Abordarea științifică, pasiunea lui pentru sport și pentru felul în care se poate modela o persoană printr-un program de exerciții și o alimentație corespunzătoare, m-au convins și mi-au schimbat stilul de viață. Îi mulțumesc lui Valentin că a devenit mai mult decât un antrenor excelent de fitness, este un adevărat consultant de stil de viață” spune prestigiosul designer Maria Lucia Hohan.
"Dintre plăcerea de mânca și plăcerea de a arăta bine, o aleg pe cea de a mânca. Sau pe cea de a arăta bine. Dar de ce nu pe ambele? Mi-am dorit să scriu o carte pentru oamenii care muncesc mult, au puțin timp liber și cărora le place să mănânce, dar care în același timp își doresc să aibă o relație bună cu oglinda, dintre care fac parte chiar și eu. Nu îți voi propune să mănânci o singură grupă de alimente pe zi, nici să excluzi din alimentație fructele, să mănânci doar legume crude sau doar proteine și grăsimi. Soluția mea este o alimentație completă, care include toate grupele de alimente, consumate în porții echilibrate. “ spune Valentin Vasile.
“Stil de viață, nu dietă!” este un ghid de slăbire construit astfel încât să poată fi urmat deopotrivă de persoanele care au un program zilnic extrem de încărcat și  de persoanele gurmande. Programul de slăbire în cinci pași, pe care îl propune Valentin Vasile îl va ajuta pe cel sau cea care îl va urma  să ardă surplusul de grăsime, dar în același timp să aibă un nivel de energie ridicat, și să îşi îmbunătăţească starea de sănătate pe termen lung.
Pe lângă programul de slăbire, cartea conține și un program de antrenament, sfaturi despre cum să îți controlezi pofta de dulce, un tabel cu dimensiunea corectă a porțiilor și frecvența cu care să consumi fiecare aliment, informații despre cât de rapid ar trebui să pierzi în greutate urmând programul, un program de menținere a noii greutăți corporale și de îmbunătățire a stării de sănătate, sfaturi de nutriție pentru perioada delicată a sarcinii și cum să îți reintri în formă după naștere, și chiar și un scurt ghid de nutriție și antrenament pentru îmbunătățirea performanțelor sexuale.
Cartea va putea fi achiziționată de la începutul lunii februarie de pe site-ul dedicat – stildeviatanudieta.ro și din shopul online al Asociației MaiMultVerde. Un leu din prețul fiecărei cărți este direcționat către proiectele de împăduriri desfășurate în 2013 de Asociația MaiMultVerde.
Despre Valentin Vasile
Valentin Vasile este antrenor personal licențiat de Școala Națională de Antrenori, specialist în nutriție sportivă acreditat de către International Sciences Sports Association și profesor al școlii de fitness MoveOn. Iar în prezent urmează, printr-un program de studiu la distanță, cursurile UC Berkeley, secția ‘Nutriție’.
În peste un deceniu de activitate profesională în domeniul wellness-ului a asistat cu succes mii de persoane în procesul de remodelare corporală, printre care se numără personalități publice, manageri de top, diplomați și antreprenori de succes.
Pe lângă specializările sale în antrenamentul personal și nutriție sportivă, Valentin deține specializări secundare în psihologia motivației, functional training, khai-bo, body pump, antrenament metabolic, fusion training, schwinn și aqua training având astfel o viziune holistică asupra procesului de remodelare corporală.
În 2010 a câștigat titlul de antrenorul anului al World Class Health Academy România.
A scris peste 100 de articole de fitness și nutriție în publicații de specialitate.
În prezent este antrenor personal și nutriționist sportiv pentru WorldClass Romania, ține seminarii despre nutriție sănătoasă și fitness, și scrie pe blogul său www.valentinvasile.ro.