Noul proprietar al terenului abandonat, situat între Blvd-ul Take Ionescu şi malul Begăi – lângă Poliţia Municipală, vrea să construiască un ansamblu rezidenţial cu circa 1.200 de apartamente cu una până la patru camere. Proiectul presupune realizarea unor clădiri cu înălţime de 4-5 etaje înspre Bega şi altele mai înalte spre Blvd-ul Take Ionescu.

„Urmărim acest teren de mai mult timp, deoarece amplasamentul este ideal pentru o investiție de anvergură care să revoluționeze piața rezidențială din Timișoara. Vom construi apartamente moderne, de calitate, în armonie cu amenajările recente ale malurilor Begăi“, a declarat Ovidiu Șandor. Construcţia ansamblului va fi susţinută din credit şi fondurile proprii ale investitorului.

Investitorul a anunţat că a început demersurile necesare pentru construcție și estimează că primele apartamente vor fi puse în vânzare în lunile următoare. Proiectul va avea și o componentă de birouri, domeniul în care antreprenorul timișorean a investit încă din 2007.

Omul de afaceri Ovidiu Tender, intrat în închisoare în iunie anul trecut, a iniţiat proiectul rezidenţial denumit Noua Timişoară încă din 2003, însă acesta nu a mai prins contur. El voia să ridice aici 1.500 de apartamente de lux cu preţuri cuprinse între 130.000 euro şi 250.000 euro.

După ce a preluat de la tatăl său conducerea fabricii de confecţii ModaTim şi a mutat producţia într-o zonă industrială a Timişoarei, antreprenorul Ovidiu Şandor s-a lansat puternic pe dezvoltarea imobiliară. El s-a asociat cu sud-africanii de la New Europe Property Investments (NEPI), cel mai mare investitor imobiliar din România, şi a dezvoltat complexele de birouri City Business Center din Timişoara şi The Office din Cluj-Napoca.

Ovidiu Şandor ocupă locul 116 în ultima ediţie a Top 300 Capital, cu o avere estimată la 45-47 mil. euro.