Ovidiu Burcă și-a dat demisia de la Dinamo

La după zile după înfrângerea de acasă, scor 0-1, cu FCSB, tehincianul dinamovist Ovidiu Burcă a luat decizia să demisioneze. Potrivit informațiilor, de echipă se va ocupa în zilele următoare Sorin Colceag. Fostul portar era unul dintre secunzii lui Ovidiu Burcă. El  a mai fost în trecut principal la echipa „câinilor”.

Decizia lui Ovidiu Burcă a venit oarecum neașteptat. Ea s-a produs după o ședință pe care conducerea dinamovistă a avut-o cu staff-ul echipei, în cursul zilei de marți.  Primul antrenament al „alb-roșiilor” după despărțirea de tehnician este programat la ora 16:00.

Dinamo negociază în paralel și cu Liviu Ciobotariu, cel care s-ar putea despărți de Sepsi OSK. Burcă este antrenorul care a promovat cu Dinamo în prima ligă, însă rezultatele din acest sezon sunt mult sub așteptări. Echipa este abia pe penultimul loc, iar duminică a fost învinsă cu 1-0 de FCSB.

Dinamo are șanse mici de salvare, în condițiile în care nici jocul nu merge foarte bine. Echipa are, în același timp, o serie de 12 meciuri la rând fără victorie.

Dinamo și-a luat la revedere de la antrenor

Imediat după oficializarea despărțirii, FC Dinamo a dat un comunicat pe pagina oficială de Facebook.

„OFICIAL. MULȚUMIM, OVIDIU BURCĂ!
Clubul Dinamo 1948 București anunță, în mod oficial, încetarea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul Ovidiu Burcă.
Ovidiu a început cariera la Dinamo pe 21 iulie 2022, la începutul unui sezon în care nu mulți antrenori s-ar fi responsabilizat cu o asemenea misiune. Într-o situație în care mulți prognozau falimentul, Ovidiu și-a asumat o responsabilitate mai mare decât cea de simplu antrenor: de a se asigura că un simbol românesc nu moare, că va avea continuitate. Și ce poveste am avut împreună!

La finalul unui sezon în care toate resursele au fost limitate, strictul necesar la Dinamo lipsea în multe momente, ne-am întors în Superligă, acolo unde ne este locul, alături de Ovidiu Burcă, ”nebunul” a cărui speranță nu s-a năruit nicicând, deși realitatea ne dădea multe semne că ar fi trebuit să se năruie.
Pentru că ne-a făcut să credem în Dinamo și pentru etica de muncă ireproșabilă, îi mulțumim lui Ovidiu Burcă. Drumurile noastre se despart, însă nimeni nu ne va putea lua vreodată momentele trăite la promovarea în primul eșalon. Ele își au locul de cinste în istoria clubului pe care dorim să îl reconstruim la nivelul zilelor de glorie apuse.
În cadrul zilei de mâine, o conferință de presă va fi organizată la Baza de Pregătire Săftica, prin care Ovidiu va aprofunda în fața publicului larg și a jurnaliștilor această decizie. Vom reveni cu detalii în curând.
Mult succes în carieră, Ovidiu Burcă!” scrie în comunicat