CFR Cluj-Sepsi 3-0. Victoria CFR îi aduce pe ardeleni la doar un pas în spatele liderului FCSB

Prin această victorie, CFR Cluj a ajuns la doar un punct în spatele liderului, FCSB. Pe de altă parte, echipa Sepsi se confruntă cu o perioadă dificilă, având trei înfrângeri consecutive și o serie de jucători indisponibili.

În ceea ce privește CFR Cluj, aceasta a înregistrat patru victorii din ultimele cinci meciuri, singura înfrângere fiind cu scorul de 3-1 în meciul cu Rapid din Giulești.

Primul gol a fost dat în minutul 41. Pentru echipa din Cluj a deschis calea Tachtsidis, care a înscris din penalty, după ce Aganovic a comis henț în propriul careu.

Minutul 71 a adus clujenilor cel de-al doilea gol. De data asta a marcat proaspăt intratul pe teren Mario Camora, care a înscris cu un voleu.

Al treilea și ultimul gol al partidei a fost marcat de Bîrligea în minutul 81.

Întâlnirea s-a jucat pe stadionul dr. Constantin Rădulescu din cartierul Gruia al municipiului de pe Someș, ca partidă restantă din etapa a 5-a a SuperLigii.

Meciul a fost amânat inițial din cauza faptului că echipa CFR Cluj a trebuit să dispute manșa secundă din turul 2 preliminar al Conference League împotriva echipei Adana Demirspor.

Datorită rivalității și a comunității maghiare, unde CFR Cluj are mulți susținători, interesul pentru acest meci este destul de mare. Se estimau că între 5.000 și 7.000 de spectatori vor asista la acest meci, iar cel puțin o sută dintre aceștia vor veni din Sfântu Gheorghe.

Liviu Ciobotariu, declarații despre înfrângere

Tehnicianul echipei Sepsi, Liviu Ciobotariu, a exprimat preocupare după meciul pierdut cu CFR Cluj, scor 0-3, afirmând că situația echipei este dificilă și că sunt posibile schimbări în viitorul apropiat.

„Înfrângere greu de digerat, venită într-un moment greu al nostru. Scorul este mare în ceea ce a însemnat desfăşurarea partidei, pentru că am avut o primă repriză reuşită. Am avut două situaţii uriaşe de a marca. Este o situaţie apăsătoare, va trebui să ieşim cât mai repede de aici, este clar că ne-am pierdut moralul, încrederea. (…)

Asta este vaţa noastră, a antrenorilor. Am avut un început foarte bun, după care suntem într-o scădere foarte mare de turaţie. Pe un antrenor îl ţin rezultatele. Eu încerc să redresez corabia. Se poate întâmpla orice, n-am niciun fel de problemă”, potrivit news.ro.

CFR Cluj – Sepsi, echipele de start

CFR CLUJ (5-3-2): Sava – L. Mihai, Mogoș, Ajeti, Kresic, Morgan – Muhar (cpt.), Tachtsidis, Cvek – Juricic, Jefte
Rezerve: Hindrich – Camora, M. Ilie, R. Filip, Fica, Deac, Konoplyanka, Otele, Bîrligea
Absent: Cr. Manea (accidentat)
Antrenor: Andrea Mandorlini

SEPSI (4-3-3): Niczuly (cpt.) – Aganovic, Bălașa, Kecskes, Fl. Ștefan – Oroian, Alimi, Francisco – I. Gheorghe, Debeljuh, Ștefănescu
Rezerve: D. Moldovan – Dobozi, Renta, Damașcan, C. Matei, Rondon, R. Varga, Kallaku, Safranko
Absenți: D. Ciobotariu, Oteliță, N. Păun, J. Rodriguez (accidentați), Ninaj (suspendat)
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu (Cluj-Napoca)
Arbitru: George Găman; A1: Ciprian Danșa; A2: Adrian Popescu; Arbitru VAR: Viorel Flueran; Asistent VAR: Daniela Constantinescu