Sandor Csanyi a precizat că banca în chestiune nu este MKB Romexterra, divizia românească a băncii ungare MKB Bank. Directorul general adjunct al OTP, László Wolf, a precizat că activele totale ale băncii vizate sunt puţin mai mari decât cele ale OTP Romania.

În plus, Laszlo Wolf a estimat că prin includerea băncii vizate, OTP România ar trece pe locul 10 sau 11 în termeni de cotă de piaţă în condiţiile în care în prezent este al 14-15 lea jucător pe piaţa bancară românescă.

Zilele trecute în presa ungară au apărut informaţii potrivit cărora banca ungară MKB bank, controlată de banca publică bavareză Bayerische Landesbank, are de gând să-şi vândă subsidiara din România, MKB Romexterra, în anul 2013. MKB a preluat Romexterra în 2006, iar recent şi-a majorat participaţia la 90,79% de la 82,47% în 2010.

OTP Bank România este subsidiară a OTP Bank. În 2004, OTP Group a achiziţionat 99,99 la sută din RoBank, a cărei autorizaţie de funcţionare ca bancă universală fusese emisă în decembrie 1995. OTP Bank oferă servicii universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 12 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de aproape 1500 de unităţi, prin intermediul reţelei de ATM-uri şi prin sistemul de canale electronice.
SURSA: Agerpres