Decizia a fost luată ca urmare a scăderii semnificative a tranzacţiilor pe Bursă. "Este o decizie locală, bazată pe considerente pure de afaceri şi va fi aplicată din ianuarie 2013. Contextul economic dificil a dus la mai multe schimbări pe toate pieţele şi România nu este o excepţie, dar suntem încrezători că lucrurile se vor schimba în următorii câţiva ani şi 2013 pot fi un an de început de îmbunătăţire a activității pieţelor financiare", a declarat Laszlo Diosi, CEO OTP Bank Romania.
După primele 11 luni din acest an, OTP Bank se clasează pe locul 34 din 52 în topul brokerilor de la Bursa de Valori Bucureşti, cu un rulaj cumulat de 68,3 milioane lei.

Banca a primit avizul CNVM pentru a activa pe piaţa de capital în martie 2009 şi a început să intermedieze tranzacţii în luna octombrie a aceluiaşi an.
În cele trei luni de activitate pe bursă din 2009 OTP Bank România a intermediat tranzacţii de 3,8 milioane lei (0,03% cotă de piaţă), pentru ca apoi în 2010 să urce pe locul 36, cu un rulaj de 85,1 milioane lei (0,48% cotă de piaţă), iar în 2011 să fie pe locul 24, cu transferuri de 175,1 milioane lei (0,75% cotă de piaţă).

OTP Bank România face parte din grupul financiar ungar OTP Bank. În acest an din piaţa de capital s-au retras mai mulţi intermediari, cele mai mari nume fiind ING Bank şi UniCredit CAIB. Unele firme mai mici de brokeraj au fost obligate să închidă activitatea din cauza scăderii rulajelor pe bursă, care au dus la diminuarea comisioanelor încasate.