"OTP Bank România şi-a majorat capitalul social pentru a doua oară în acest an. Decizia confirmă încrederea pe care acţionarii o au faţă de stabilitatea subsidiarei romşneşti şi faţă de strategia noastră de dezvoltare. De asemenea, această majorare atestă consolidarea poziţiei OTP Bank pe piaţa bancară din România", a declarat László Diósi, CEO, OTP Bank România.

Ca urmare a majorării de capital, OTP Bank Nyrt., în calitate de acţionar principal, deţine 3.053.783 acţiuni nominative şi o cotă de participaţie la capitalul social de 732.907.920 lei, reprezentând 99,99986902% din totalul capitalului social, în vreme ce Merkantil Bank Zrt. deţine 4 acţiuni nominale şi o cotă de participaţie de 960 lei, reprezentând 0,00013098% din totalul capitalului social.

OTP Bank România este subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est. OTP Bank oferă servicii universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de aproape 1500 de unităţi, prin intermediul reţelei de ATM-uri şi prin sistemul de canale electronice.
Sursa: Agerpres