Conform Otokar, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a anunțat că respinge contestațiile depuse de ceilalți concurenți. Această decizie înseamnă că poate fi semnat contractul inițial dintre Municipiul București și Otokar. „Soluția CNSC este o confirmare a faptului că propunerea noastră a fost cea mai bună pentru bucureșteni. Așteptăm decizia oficială din partea CNSC și o invitație de a semna documentul împreună cu municipalitatea. Otokar este pregătit să respecte acest contract așa cum a promis. Primele 20 de autobuze vor ajunge la cinci luni după semnare și restul în perioada contractului”, a afirmat Ali Murat Atlas, Director General Otokar Europa.

Miercuri, primarul Gabriela Firea declarase și ea că se bucură „că CNSC a făcut dreptate! Prin respingerea contestaţiilor celor două companii participante la licitaţie se demonstrează, încă o dată, că toate acuzele şi insinuările tendenţioase din spaţiul public legate de această achiziţie au fostnefondate şi că procedura organizată de Primăria Municipiului Bucureşti a fost transparentă, imparţială şi perfect legală. Toate aşa-zisele neconformităţi legate de dimensiunile autobuzelor sau de alte caracteristici tehnice au fost respinse de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, astfel încât vom semna cât de curând contractul cu firma declarată câştigătoare. Îmi doresc ca, în această vară, să avem primele autobuze noi şi moderne în Capitală. Subliniez faptul că, prin decizia de astăzi, s-a demonstrat clar că astfel de contestaţii neîntemeiate nu fac altceva decât să blocheze dezvoltarea oraşului, împiedicând implementarea unor proiecte vitale pentru cetăţenii Capitalei, fapt care sper că va fi remediat cât mai rapid prin modificarea legii achiziţiilor publice”.

Otokar a câștigat în luna februarie a acestui an licitația primăriei București pentru achiziționarea a 400 de autobuze și a serviciilor conexe în valoare de peste 458 milioane de lei, fără TVA. Contractul presupune livrarea a 320 de autobuze cu o lungime de 12 metri, cu o capacitate minimă de 96 pasageri, autobuze cu o lungime de 10 metri și o capacitate minimă de 70 de pasageri și 30 de autobuze articulate, de 18 metri, cu o capacitate minimă de 135 de pasageri.

Conform oficialilor Otokar, toate modelele care vor transporta persoane în București au motoare Euro 6, instalație de aer condiționat, facilități pentru persoanele cu dizabilități, supraveghere video, sistem informatic modern și monitorizare GPS. Autobuzele au, de asemenea, posibilitatea de a „număra” pasagerii și rețea WLAN care le permite să comunice între ele.

Citește și:

Miliardarii turci care vor livra Bucureştiului 400 de autobuze

Otokar vrea să cucerească Bucureştiul cu experienţa din Istanbul

Turcii de la Otokar au câştigat licitaţia pentru autobuzele RATB, „pe medie”

Otokar: Putem livra autobuzele pentru Bucureşti în 18 luni, iar garanţia oferită este de opt ani