OTE, cel mai mare operator de telecomunicaţii din Grecia, a pierdut în ultimii ani o parte din cota sa de piaţă, iar majorările de taxe de pe piaţa internă au afectat câştigurile. Dar investiţiile semnificative în servicii de Internet de mare viteză VDSL şi creşterea rapidă a operaţiunilor de pay-TV au ajutat OTE să-şi recâştige clienţii pe segmentul serviciilor de telefonie fixă. 

Profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) a urcat în perioada aprilie-iunie 2017 la 313,9 milioane de euro (371,85 milioane de dolari), de la 310,9 milioane de euro în trimestrul doi din 2016. 

OTE a dat asigurări că va continua să investească în noile tehnologii deoarece Grecia arată semne de redresare a economiei. 

EBITDA de la operaţiunile de telefonie mobilă din Grecia a urcat cu 3%, la 99,9 milioane de euro, reprezentând 32% din profitul total al grupului. La 30 iunie 2017, OTE avea aproximativ 7,7 milioane de clienţi pe segmentul de telefonie mobilă în Grecia, o creştere anuală de 1,7%. 

Compania elenă şi-a menţinut obiectivul de a face anul acesta investiţii de peste 700 de milioane de euro şi un flux de numerar de aproximativ 250 de milioane de euro. 

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'. 

AGERPRES