224-55543-oskar3.jpgEgger Romania, companie austriacă, pentru că investeşte anul acesta 53 milioane de euro în dezvoltarea unei fabrici de pal melaminat din Rădăuţi. Fabrica va fi transformată într-o unitate cu producţie integrată, prin dotarea cu o instalaţie de adezivi şi o centrală pe bază de biomasă. În plus, producătorul de materiale lemnoase va investi alte aproximativ cinci milioane de euro într-o clădire de birouri pentru angajaţi. Construcţia va avea o suprafaţă de 3.800 de metri pătraţi şi va oferi locuri de muncă pentru aproximativ 170 de angajaţi. Compania Egger a investit până în prezent în Rădăuţi 210 milioane de euro, într-o fabrică de procesare a lemnului cu o capacitate de producţie de 600.000 mc de PAL pe an.

224-55544-oskar2.jpgCitibank Romania, pentru că a primit premiul pentru „Cea mai bună platformă de internet banking pentru corporaţii din România“ din partea  prestigioasei publicaţii in­ternaţionale Global Finance, cu cititori în 163 de ţări. Criteriile de selecţie au fost: eficienţa strategiei de a atrage clienţii şi de a oferi servicii bancare online, succesul cu care clienţii au fost convinşi să utilizeze opţiunile web, creşterea numărului de clienţi online, complexitatea produselor, dovada existenţei unor beneficii tangibile, ca urmare a funcţionalităţilor online, precum şi designul şi funcţionalitatea website-ului.

224-55545-oskar1.jpgUNICEF, pentru că a trimis pachete de ajutor pentru 443 de copii din Dorohoi şi din patru comunităţi din judeţul Suceava, afectate de inundaţii (Dărmăneşti, Dorneşti, Pătrăuţi şi Suceviţa). În plus, UNICEF va achiziţiona, în zilele următoare, medicamente pentru copii pentru Spitalul Municipal din Dorohoi. Valoarea totală a pachetelor şi medicamentelor depăşeşte 25.000 de dolari. Acţiunea face parte din campania „Digul Speranţei“, iniţiată la începutul lunii iulie pentru a veni în ajutorul victimelor inundaţiilor. În următoarea perioadă, intervenţiile UNICEF se vor concentra asupra şcolii şi îmbunătăţirii participării la educaţie a copiilor din aceste comunităţi.