180-39352-oskar3.jpgHabitat for Humanity, pentru proiectul Big Build `09 dedicat construcţiei de case pentru familiile nevoiaşe. În cadrul acestuia, personalităţi din lumea sportului românesc s-au alăturat săptămâna trecută celor 250 de voluntari români şi internaţionali prezenţi pe şantierul Habitat Beiuş. Zece case au început să fie construite pe parcursul unei săptămâni pentru zece familii dezavantajate din Bihor, la finisajele de interior ale acestora lucrând şi atletele Doina Melinte şi Gabriela Szabo, jucătoarea de tenis Ruxandra Dragomir, halterofilul Nicu Vlad, antrenoarea Mariana Bitang, canotoarele, Elisabeta Lipă şi Valeria Răcilă (Van Groningen).

180-39353-oskar2.jpgCoca-Cola HBC, pentru inaugurarea unei centrale de cogenerare termică la Ploieşti, prima dintr-o serie de 15 astfel de unităţi, care urmează să fie introduse în 20 de ţări. Instalată la fabrica de îmbuteliere deţinută de companie şi construită în parteneriat cu compania energetică ContourGlobal, centrala este eficientă din punct de vedere termic şi are ca scop reducerea cu peste 20% a emisiilor de dioxid de carbon. Dezvoltarea centralei de la Ploieşti urmează unui proiect-pilot, derulat în Ungaria. Totodată, îmbuteliatorul de băuturi răcoritoare a anunţat şi deschiderea, tot la Ploieşti, a unui depozit inteligent, complet automatizat, primul de acest gen din România.

180-39354-oskar1.jpgUniqa Asigurări, pentru că a alocat patru milioane de euro lansării unui concept de afaceri care va permite an­gajaţilor şi intermediarilor în asigurări să îşi dezvolte propria afacere, devenind parteneri exclusivi ai companiei. România este prima din ţările emergente unde Uniqa va implemen­ta acest concept, denumit UniqaAgent. Societatea mizează pe subscrieri de 85 milioane de lei până în 2012 prin intermediul acestui canal şi pe atragerea a circa 200 de agenţi în parteneriat. Lansat în Austria în urmă cu zece ani, UniqaAgent a contribuit în proporţie de 40% la volumul total de prime subscrise de grupul Uniqa în cursul anului 2008.