174-36204-oskar3.jpgPepsi Ame­ricas pentru deschiderea în România a celei mai mari fabrici din Europa, o investiţie de 150 de milioane de dolari. Noua unitate, inaugurată oficial la 1 sep­tembrie, este amplasată în localitatea Dragomireşti, judeţul Ilfov, pe o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi. PepsiAmericas, al doilea mare îmbuteliator Pepsi-Cola la nivel mondial, a preluat integral, în 2007, grupul Quadrant-Amroq Bottling (QAB), producă­to­rul şi distribuitorul băuturilor Pepsi în România. QAB România deţine două unităţi de producţie a băuturilor răcoritoare la Bucureşti şi una la Covasna, pentru apă minerală.

174-36205-oskar2.jpgCefin România, pentru că susţine campania umanitară „Overland for Smile – Zâmbet de Copil“. În cadrul proiectului, o echipă de medici stomatologi se va deplasa în sudul ţării, unde va consulta şi trata peste 1.800 de copii defavorizaţi din instituţii sociale. Cefin România, dealer Iveco, a donat în beneficiul campaniei un vehicul, pe care l-a dotat cu aparatura specifică unui cabinet stomatologic: trei unităţi complet echipate cu câte cinci instrumentare. În perioada iunie-septembrie, echipe formate din medici stomatologi italieni şi români vor trata afecţiunile dentare ale copiilor instituţionalizaţi din cen­tre sociale.

174-36206-oskar1.jpgDaniel Mitulescu şi Andrei Dăscălescu pentru că au fost premiaţi la Fes­tivalul de Film de la Sarajevo. Producătorul Daniel Mitulescu şi regizorul Andrei Dăscălescu au fost premiaţi la gala Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo, cel dintâi primind trofeul CineLink, iar cel de-al doilea, premiul special al secţiunii Documentar. Premiul CineLink „Work in Progress“ constă în servicii de postproducţie în valoare de 80.000 de euro, pentru proiectul „Eu când vreau să flu­ier, fluier“, în regia lui Florin Şerban. Andrei Dăscălescu a primit un premiu special pentru documentarul „Constantin şi Elena“, o peliculă ce îi are ca protagonişti chiar pe bunicii săi.