Fundaţia Vodafone, pentru că aniversează zece ani de existenţă. În toată această perioadă, fundaţia înfiinţată de operatorul de telefonie mobilă a susţinut peste 300 de programe în beneficiul copiilor, bătrånilor, persoanelor cu dizabilităţi şi al celor defavorizate, precum şi al victimelor calamităţilor naturale. Mai mult de 250 de organizaţii nonguvernamentale au fost partenere ale fundaţiei în derularea programelor. Suma totală investită de Fundaţia Vodafone Romånia în proiectele desfăşurate de ONG-uri depăşeşte patru milioane de euro.

Dan Lungu, scriitor, pentru că a fost nominalizat la ediţia din acest an a Premiilor „Jean Monnet“ pentru literatură europeană, care vor fi decernate în cadrul Festivalului „Littératures Européennes“, organizat în perioada 20-23 noiembrie în localitatea franceză Cognac. Dan Lungu a fost selecţionat, în paralel, şi în competiţia destinată tinerilor autori. Nominalizarea se datorează traducerii în franceză a romanului său intitulat „Sunt o babă comunistă!“, apărut în Franţa sub titlul „Je suis une vieille coco!“. Printre laureaţii acestui premiu se numără J.G. Ballard, Jorge Semprun, Arturo Pérez-Reverte şi Antonio Tabucchi.

Kraft Foods Romånia, pentru programul „Şi eu mănånc sănătos“, care promovează o alimentaţie sănătoasă şi activitatea fizică pentru copii, în lupta împotriva obezităţii. Ediţia din acest an a programului s-a derulat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi cu sprijinul Fundaţiei Sera, între septembrie 2007 şi iunie 2008. Printre beneficiari s-au numărat peste 42.000 de copii din 28 de oraşe din Romånia. De la lansarea acestuia, în 1998, peste 300.000 de copii de clasa a III-a au luat parte la acest program.

Camera de Comerţ Britanico-Romånă, pentru iniţiativa organizării unui bal în beneficiul Fundaţiei Prinţesa Margareta a Romåniei. În cadrul evenimentului vor fi colectate fonduri în sprijinul unui proiect educaţional. Obiectivul este ca 40 de copii aflaţi în pericol de a abandona şcoala să fie asistaţi în cadrul unor programe speciale, în timp ce 20 de tineri talentaţi vor fi ajutaţi cu burse şi cel puţin 30 de vårstnici vor primi sprijin prin programe intergeneraţionale. Fondurile necesare se ridică la circa 143.000 de euro.

Fundaţia Comunitară Cluj şi Terapia-Ranbaxy, pentru proiectul „Grădina Verde de la Grădi“, care, la aniversarea unui an de funcţionare, a dus la creşterea numărului locurilor de joacă pentru copiii din Cluj-Napoca. Programul a constat într-un concurs de proiecte. Grădiniţele cåştigătoare au trebuit să implice copiii în procesul de amenajare a spaţiilor verzi din incinta proprie, alături de educatori, părinţi şi voluntari. Premiile au constat în finanţări în limita a 5.000 de lei pentru fiecare grădiniţă.