55-4849-1.jpgPlaza Centers, dezvoltatorul proiectului Casa Radio din Bucureşti, pentru că a achiziţionat un proiect mixt de spaţii comerciale şi birouri în Iaşi, pentru realizarea căruia va aloca un buget de circa 115 milioane de euro. Proiectul va fi construit pe un teren de 46.500 mp. Cea mai importantă investiţie din România a firmei este proiectul Dâmboviţa Center, care va fi construit pe amplasamentul în care trebuia să fie amenajat sediul Casei Radio, investiţie evaluată la 500 de milioane de euro.

55-4850-2.jpgVienna Insurance Group (VIG), pentru că a semnat un acord pentru preluarea participaţiei majoritare în compania românească de asigurări Asirom. În prima fază, VIG a achiziţionat 30,51% din capitalul Asirom de la Interagro, deţinută de omul de afaceri Ioan Niculae, pentru 46,79 milioane euro. Astfel, Asirom poate fi evaluată la peste 153 de milioane de euro. Asirom este al doilea jucător pe piaţa locală a asigurărilor după volumul primelor brute subscrise în 2006, cu o cotă de piaţă de 10,46%.

55-4851-3.jpgViessmann Werke, producător german de sisteme de încălzire, pentru că a instalat, la Uzina de Automobile Dacia-Renault din Mioveni, cea mai mare şi mai modernă instalaţie termică din România. Centrala cu cinci cazane asigură o putere de circa 70 MW şi produce apă caldă tehnologică şi abur industrial. Instalarea echipamentelor se reflectă într-o reducere a consumului de combustibil cu 17% pe an şi economii anuale de costuri de 160.000 de euro per cazan. De asemenea, emisiile de noxe se reduc cu 20.000 de tone anual.

55-4852-4.jpgAAM MANAGEMENT INFORMATION CONSULTING, filiala din România a companiei maghiare de consultanţă de management cu acelaşi nume, pentru că a ocupat locul III la cea de-a şasea ediţie a premiilor Constantinus, secţiunea Constantinus International. Premiul acordat AAM este cea mai înaltă distincţie care poate fi acordată unei firme din afara Austriei. AAM a câştigat cu proiectul „Business process re-engineering at OTP Bank Romania according to Six Sigma methodology“.

55-4853-5.jpg
Corus International
, firmă deţinută de producătorul siderurgic indian Tata, pentru că a înfiinţat un birou în România, pentru a-şi extinde operaţiunile din Europa Centrală şi de Est. Corus International face parte din grupul Corus şi este responsabilă de administrarea reţelei de vânzări a companiei, la nivel mondial. Corus este o divizie a grupului indian Tata Steel, al şaselea mare producător siderurgic la nivel mondial.