19-986-cinci.jpgMedLife, companie de servicii medicale, pentru că va deschide la sfârşitul acestei luni un spital privat, Memorial Hospital. Investiţia se ridică la peste 10 milioane de euro. Unitatea are 100 de paturi. Conducerea a anunţat că firma va investi 6-7 milioane de euro şi trei milioane de dolari pentru extinderea reţelei de clinci private. Anul trecut, MedLife a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 7,5 milioane de euro. La această companie lucrează 100 de doctori şi asistente.

19-987-patru.jpgDexia Kommunalkredit Bank, divizia austriacă a grupului belgian Dexia pentru Europa Centrală şi de Est, pentru că semnează în această săptămână cu Ministerul Finanţelor Publice, un contract de credit în valoare de 100 de milioane de euro. Împrumutul va finanţa parţial proiectul de modernizare a unor porţiuni ale căii ferate Bucureşti – Constanţa. Este cea de-a treia finanţare de volum important pe care Dexia Kommunalkredit Bank o acordă statului român. Începând de anul trecut, au fost derulate contracte în valoare de aproximativ 250 de milioane de euro.

19-988-trei.jpgProcter&Gamble (P&G), producător de bunuri de larg consum, pentru că a lansat cea de-a V-a ediţie a programului de educaţie civică „Învaţă să schimbi lumea“. În acest proiect vor fi implicaţi peste 5.000 de elevi din Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Braşov. În cadrul programului, se va realiza un concurs de proiecte pentru îmbunătăţirea comunităţii, iar cele mai creative vor fi premiate şi implementate cu sprijinul financiar al P&G. Această iniţiativă se adresează elevilor din clasele a VI-a şi a VII-a şi are ca obiective stimularea iniţiativei şi dezvoltarea simţului de răspundere.

19-989-doi.jpgDana Deac, jurnalist TV, pentru că a câştigat concursul pentru postul de director al canalului TVR 1. Ea o înlocuieşte pe Irina Radu, care a părăsit TVR anul trecut pentru Kanal D. Dana Deac are 45 de ani şi lucrează în mass-media din 1990. Este licenţiată în Filosofie la Universitatea Bucureşti şi a urmat cursuri de perfecţionare în domeniul jurnalismului în Marea Britanie, SUA, Belgia, Polonia şi Grecia. A realizat producţii de succes: „Prezentul simplu“, „Cafeaua cu sare“, „Cutia neagră“, „Reporter Tele 7 abc“. A obţinut patru premii APTR şi un premiu CRP.

19-990-unui.jpgEurohypo, bancă pentru finanţări imobiliare, pentru că a deschis la Bucureşti prima sa filială. Eurohypo, divizie a băncii germane Commerzbank, deţine active în valoare de 240 de miliarde de euro şi este a zecea mare bancă din Germania. Obiectivele Eurohypo vizează finanţări imobiliare atât în Germania, cât şi în afara ţării, finanţări imobiliare în sectorul de retail în Germania şi investiţii imobiliare internaţionale. n