15-694-cinci.jpgUnilever South Central Europe, companie de bunuri de larg consum, pentru că a investit patru milioane de euro într-un nouă fabrică la Ploieşti. Fabrica are o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi şi este dotată cu trei linii de producţie pentru margarinele Rama şi Delma, condimentele Knorr şi Delikat şi supele şi muştarurile Knorr. Prin această investiţie, Unilever reuneşte pe aceeaşi platformă de producţie toate activităţile sale în România. Cifra de afaceri a companiei pe anul 2006 este estimată la peste 100 de milioane de euro.

15-696-patru.jpgSpar, companie olandeză de retail, pentru că a deschis primul său hipermarket din România la Târgu Mureş. Investiţia se ridică la 3,6 milioane de euro, iar magazinul are o suprafaţă totală construită de 5.200 mp şi 140 de angajaţi. Spaţiul de vânzare găzduieşte peste 11.500 de produse, iar 1.050 de metri pătraţi sunt rezervaţi unor galerii comerciale. Spar este prezent în România din anul 2005, deţinând şapte supermarketuri. În 2007, compania urmăreşte dezvoltarea a încă 20 de unităţi.

15-697-trei.jpgIolanda Balaş Soter, fostă atletă, în vârstă de 70 de ani, pentru că a primit Colanul de Aur în semn de recunoştinţă pentru aportul adus sportului românesc, dar în special atletismului. Distincţia i-a fost acordată de către Comitetul Olimpic Român şi este cea mai preţioasă distincţie din sportul românesc. Iolanda Balaş este o personalitate de marcă a atletismului şi o veritabilă legendă a clubul sportiv Steaua. În prezent, ea ocupă funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Atletism şi preşedinte al Fundaţiei Atletismului Românesc.

15-695-doi.jpgRobert Turcescu, realizator radio-TV, pentru că a fost premiat de revista TV Mania pentru „Cel mai bun talk-show“ („100%“). Printre premianţii revistei TV Mania s-au mai numărat şi Amalia Enache, Oana Andoni şi Cosmin Stan pentru cea mai bună emisiune de ştiri a anului 2006 (ProTV), Costi Mocanu (ProTV), pentru cea mai bună transmisiune sportivă (meciul Dinamo Kiev – Steaua). La categoria „Cea mai bună emisiune pentru divertisment“, câştigătoarea a fost „Cronica Cârcotaşilor“, realizată de Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă.

15-698-unui.jpgAntena Satelor, post de radio al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), pentru că a împlinit 15 ani de existenţă. Canalul se poziţionează în preferinţele locuitorilor din mediul rural, conţinând programe ce păstrează specificul tradiţional autentic al satului românesc. Potrivit ultimului sondaj al audienţei radio, postul Antena Satelor cunoaşte o ascensiune în preferinţele ascultătorilor de radio. Aniversarea postului a fost sărbătorită printr-o serie de manifestări, desfăşurate în localitatea Malu (judeţul Giurgiu).