”Această preluare va avea loc în perioada 18-20 martie 2015. Conform celor stipulate în Ordonanță, vor fi executate lucrări de reparații de strictă necesitate pentru conservarea lucrărilor și menținerea viabilității în vederea asigurării unui trafic rutier în condiții de siguranță”, se arată într-un comunicat al CNADNR.

Trebuie reamintit că CNADNR, prin DRDP Craiova, a organizat procedura de licitație deschisă în vederea atribuirii contractului de execuție lucrări și prestări servicii de proiectare pentru realizarea obiectivului ”Modernizare DN 67C Bengești-Sebeș, km 0+000 – km 148+414”. Astfel, în luna septembrie 2008 a fost semnat contractul între CNADNR SA (Beneficiar) și SC Romstrade SRL (Antreprenor).

”Antreprenorul Romstrade nu a respectat termenul contractual de 18 luni prevăzut. Pe parcursul derulării contractului, antreprenorul nu a demonstrat că are capacitatea tehnică de a finaliza lucrările de modernizare în termenele stabilite, astfel în data de 05.10.2012 CNANDR a suspendat lucrările”, mai informează comunicatul. Astfel, pentru că, ”în ultimii doi ani, lucrările au fost abandonate de Romstrate, neasigurându-se în tot acest timp și conservarea lucrărilor”, în prezent se înregistrează degradări ale structurii de rezistență a drumului provocate de scurgerea necontrolată a apei provenite din precipitații și din topirea zăpezilor. ”Acestea pot constitui un potențial pericol de cedare a drumului sub acțiunea traficului”, se mai arată în comunicat.

Totodată, CNADNR întreprinde demersuri în justiţie privind rezilierea contractului cu Romstrade. "Având în vedere faptul că în prezent drumul național DN 67C se află într-o stare de degradare avansată, înclusiv a lucrărilor executate și neconservate de către antreprenor, fiind astfel pusă în pericol viața conducătorilor auto care îl tranzitează zilnic, CNADNR va demara, imediat ce condițiile meteorologice o vor permite, executarea unor lucrări la poduri, podețe, ziduri de sprijin, rigole, șanțuri, parapete, etc, care au o importanță majoră în protejarea drumului, stabilizarea versanților, colectarea și evacuarea apelor", a declarat Directorul General al CNADNR, Narcis Ștefan Neaga.


Te-ar putea interesa și: