"În data de 30.09.2016, contractul având ca obiect 'Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureş – Ditrău', semnat cu proiectantul Asocierea Aecom Ingenieria SRL – SC Consitrans SRL – Search Corporation SRL a fost desuspendat", precizează CNADNR. 

Compania de drumuri şi autostrăzi menţionează că, în data de 20 mai 2015, a fost semnat contractul de servicii în vederea revizuirii studiului de fezabilitate existent, document care, ulterior, a fost suspendat pe o perioadă de 12 luni din cauza lipsei sursei de finanţare. 

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a declarat, luni, la o emisiune online, că în prezent există fonduri pentru revizuirea studiului de fezabilitate pentru segmentul Târgu Mureş – Ditrău, iar pe 1 noiembrie vor fi scoase la licitaţie studiile de fezabilitate pentru porţiunile Ditrău – Târgu Neamţ şi Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni. 

"Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni va fi scoasă la licitaţie pe 1 noiembrie, deci în patru săptămâni. Apoi, porţiunea Ditrău – Târgu Neamţ urmează să fie scoasă la licitaţie tot pe 1 noiembrie. Era cealaltă porţiune, între Târgu Mureş şi Ditrău, unde contractul era suspendat. A fost ridicată suspendarea contractului. A fost suspendat pentru că nu erau fonduri. Acum există fonduri şi un contract pentru studiul de fezabilitate. Deci, tot acest segment între Târgu Mureş şi Ungheni este închis", a afirmat Buşe, răspunzând unei întrebări adresată în cadrul emisiunii online "De vorbă cu ministrul tău". 

Conform Master Planului General de Transport aprobat, "Autostrada Târgu Mureş – Ditrău' – parte integrantă din autostrada Tg. Mureş – Iaşi – Ungheni, este cuprinsă în strategia de dezvoltare a infrastructurii, incluzând proiectul respectiv în Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM). Agerpres