Astfel, Alexandru Mutruc a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, potrivit unei decizii a premierului Ludovic Orban care a fost publicată luni în Monitorul Oficial, potrivit agerpres.

Dragoş Mihael Ciuparu va ocupa funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, premierul semnând o decizie în acest sens. Acesta a fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică.

Totodată, premierul a eliberat din funcţie conducerea Autorităţii Naţionale pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual din România – Ion Gabriel Bratu, care era preşedinte al instituţiei, şi pe cei doi vicepreşedinţi – Graziela Elena Vâjială şi Gabriel Costache.

 

Orban a mai făcut curățenie

 

Nu este prima oară când premierul Orban eliberează din funcție mai multe persoane. În luna decembrie, Guvernul a decis eliberarea din funcţie a unor subprefecţi din Bucureşti şi din mai multe judeţe.

Executivul a dispus încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de subprefect din mai multe județe.

Au fost vizați următorii: Corneliu Cîrstea (Bucureşti), Rada Sterea (Brăila), Mihai-Constantin Beştea (Călăraşi), Alin-Ioan Danci (Cluj), Viorel-Necolae Radocea (Covasna), Antonel Jîjîie (Dâmboviţa), Vincenţiu Voicu (Ilfov), Alexandru Cosma (Maramureş), și Cristina Stoica (Vrancea).