Orașul Brașov, destinație turistică la nivel mondial

Orașul Brașov a obținut o distincție remarcabilă, fiind inclus în topul celor mai bune 25 de destinații turistice din întreaga lume în anul 2024, conform clasamentului realizat de Tripadvisor, cel mai influent site de turism la nivel global.

În cadrul topului intitulat „Trending Destinations World” (destinații în tendință la nivel mondial) de pe Tripadvisor pentru anul 2024, Brașovul se află pe poziția 21, remarcându-se ca fiind singura locație europeană inclusă în acest prestigios clasament.

Premiile „Alegerea Turistului – Cele mai bune dintre cele mai bune” au fost acordate destinațiilor ale căror hoteluri, restaurante și posibilități de activități au primit un număr semnificativ de recenzii și opinii extrem de pozitive din partea comunității Tripadvisor pe parcursul a 12 luni.

Cu mai puțin de 1% dintre cele 8 milioane de înregistrări Tripadvisor reușind să obțină distincția „Best of the Best”, această recunoaștere atestă nivelul înalt de excelență în călătorii oferit de Brașov.

„În centrul României se află Brașovul, un amestec armonios de farmec tradițional și viața modernă a orașului. Mergeți cu un autobuz cu etaj în jurul orașului pentru a vă orienta și a clădirile din mers, apoi coborâți pentru a vă strecura pe Strada Sforii, cea mai îngustă stradă din Europa. Faceți o excursie de o zi pentru a vedea biserica fortificată din Prejmer, sanctuarul ursului brun Liberty și Castelul Bran, cunoscut altfel sub numele de Castelul lui Dracula”, este descrierea făcută Brașovului pe Tripadvisor.

Brașovul a fost în top și cu târgul de Crăciun

În continuare vă prezentăm topul celor mai populare destinații de pe TripAdvisor în 2024, în care a fost inclus și orașul Brașov.

Top 25

1. Tokyo – Japonia

2. Seoul – Coreea de Sud

3. Halong Bay – Vietnam

4. Palawan Island – Filipine

5. Sa Pa – Vietnam

6. Bogota – Columbia

7. Pattaya – Thailanda

8. Alajuela – Costa Rica

9. Phnom Penh – Cambodgia

10. Kuala Lumpur – Malaezia

11. Jeju Island – Coreea de Sud

12. Viti Levu – Fiji

13. Chennai (Madras) – India

14. Puebla – Mexic

15. Bandung – Indonezia

16. Panama City – Panama

17. Huaraz – Peru

18. Nairobi – Kenya

19. La Paz – Bolivia

20. Port Ghalib – Egipt

21. Brașov – România

22. Manta – Ecuador

23. Casablanca – Maroc

24. Santiago – Columbia

25. Taipei – Taiwan

Brașovul a fost în top și în decembrie, când a organizat unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun. În opinia unora, târgul din orașul de la poalele Tâmpei a fost chiar cel mai frumos. Asta, mai ales datorită așezării extraordinare pe care o are.