Locuitorii Timișoarei se plâng de două luni de mizeria din oraș. Unii dintre aceștia au făcut reclamații și la Garda de Mediu Timiș, iar o comisie formată la nivelul Instituției Prefectului Timiș a plecat în control prin urbea de pe Bega. Componenții comisiei au constatat că în oraș sunt locuri insalubre și gunoaie abandonate. Amenda aplicată este de 50.000 de lei, scrie Tion.ro.
 
Potrivit presei locale gunoaiele au acaparat Timișoara de la 1 noiembrie, când s-a schimbat firma care face salubrizarea în oraș. Prefectul de Timiș, Eva Andreaș, a anunțat formarea unei comisii care a luat orașul „la pas”, în control. Comisia formată din reprezentanți ai Gărzii de Mediu Timiș, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Județean de Poliție a verificat salubrizarea stradală în Timișoara în perioada 28 noiembrie – 5 decembrie.
 
Componenții comisiei au constatat că sunt locuri pe teritoriul Timișoarei unde sunt gunoaie amestecate și nu este asigurată curățenia stradală, faptul că pe borduri, pe spațiul verde sunt acumulări de deșeuri și noroi, iar „zonele cu afluență publică sunt insalubre, constatându-se atât deșeuri în jurul coșurilor de gunoi amplasate pe domeniul public cât și deșeuri pe spațiile verzi” .
 
În urma acestui control, Primăria Timișoara a fost amendată cu 50.000 de lei de Garda de Mediu Timiș, pentru că „nu se asigură menținerea curățeniei stradale pe domeniul public”. Reprezentanții municipalității au termen până în 4 februarie 2019 să ia „măsuri urgente” pentru identificarea zonelor unde sunt abandonate deșeuri, să le salubrizeze și să adopte noi măsuri care să conducă la stoparea fenomenului de abandonare a deșeurilor.