Potrivit sursei citate, coloanele militare se vor deplasa joi, în intervalul orar 9:00-20:00, pe ruta Giurgiu – Bucureşti (DN5); vineri, în intervalul orar 00:01-18:00, pe ruta Bucureşti-Piteşti (A1) – Piteşti – Râmnicu-Vâlcea – Sibiu (DN7) – Veştem – Voila (DN1) – Cincu; sâmbătă, în intervalul orar 9:00-17:00, pe ruta Giurgiu – Bucureşti (DN5); duminică, în intervalul orar 00:00-15:00, pe ruta Bucureşti-Piteşti (A1) – Piteşti – Râmnicu-Vâlcea – Sibiu (DN7) -Veştem – Voila (DN1) – Cincu. 

Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să respecte indicaţiile echipajelor de poliţie şi de poliţie militară care vor asigura deplasarea acestor coloane.  

Cele opt convoaie ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) urmează să participe la exerciţiul Noble Jump 2017. Acestea vor sosi în România astăzi, prin punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu, dinspre Bulgaria. 

„Convoaiele militare, ce vor ajunge în România după debarcarea în portul Alexandroupolis, din Grecia, şi traversarea Bulgariei, sunt compuse din aproximativ 300 de militari cu peste 150 de vehicule de luptă şi transportoare de trupe ce se vor deplasa la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre «Getica» din Cincu, judeţul Braşov”, a informat Ministerul Apărării Naţionale, citat de Agerpres.

Noble Jump 2017 este un exerciţiu multinaţional cu termen scurt de notificare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite (JFC) de la Napoli, care se desfăşoară, în perioada 26 mai – 16 iunie, pe teritoriile naţionale ale Greciei, Bulgariei şi României.