Secretariatul general pentru informaţii şi comunicaţii din Grecia a precizat că la procedura de licitaţie, care a început marţi la ora 09:00 a.m, vor lua parte opt candidaţi care au depus o garanţie de trei milioane de euro. În cursul procedurii de licitaţie, care ar putea dura până la 48 de ore, candidaţii ar urma să-şi majoreze oferta cu 500.000 de euro la fiecare rundă. Ultimii doi candidaţi rămaşi în cursă pentru fiecare frecvenţă vor trebui să facă o ofertă obligatorie. 

Pentru a asigura integritatea procedurii de licitaţie, Secretariatul general pentru informaţii şi comunicaţii a introdus o serie de condiţii draconice: accesul în clădirea unde va avea loc licitaţia va fi permis numai cel care participă la procedura de licitaţie, candidaţii nu vor avea acces la dispozitive electronice de comunicare şi nu vor putea comunica între ei. 

Această licitaţie marchează debutul unei reforme a sectorului audiovizualului concepute de guvernul Alexis Tsipras pentru a curăţa un sector controlat de mai multe decenii de câţiva oligarhi într-o lipsă de transparenţă financiară. De la încheierea monopolului public în sectorul audiovizual, în anul 1995, posturile de televiziune din Grecia au funcţionat pe baza unor licenţe provizorii obţinute fără caiete de sarcini precise. 

Noile licenţe vor fi atribuite pe o perioadă de 10 ani, în timp ce actualele canale care nu vor obţine o licenţă vor trebui să fie închise într-o perioadă de trei luni.

Agerpres