Compania aeriena Air France KLM va restrange operatiunile din Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia si Polonia sub o singura conducere, informeaza un comunicat Air France KLM. De asemenea, echipele locale de vanzari vor lucra in birouri comune in Europa Centrala.

 

“Intentia noastra este de a realiza o buna fuziune. Unica noastra ambitie este de a raspunde asteptarilor clientilor si de a le oferi o gama si mai larga de produse si servicii”, a declarat Alexandru Dobrescu, promovat ca responsabil pentru afacerile Air France KLM in Romania si Republica Moldova de la 1 mai. Acesta va fi subordonat Conducerii Centrale Europene din Budapesta.

Totodata, Rodolphe Lenoir, directorul general Air France a fost promovat ca director comercial al Air France KLM pentru Europa Centrala. David Frangeul de la Air France Europe va fi numit in functia de director de vanzari al Air France  KLM pentru Romania si Republica Moldova incepand cu 7 mai  2007.

Air France si KLM s-au unit in 2004 dand nastere celui mai mare transportator european din punct de vedere al cifrei de afaceri. Cele doua companii au fuzionat intr-o companie mama dar si-au pastrat branduri si identitati separate. Ele detin impreuna 561 aparate de zbor. Cele doua companii transporta anual 70 milioane de pasageri si au 102.000 angajati la nivel global.

 

Sursa: Capital 24 Aprilie 2007