Polițiștii de la transporturi au efectuat în ultima lună o acțiune în complexul portuar maritim Constanța, fiind constatate 17 infracțiuni de natură economico-financiară, aplicate aproape 100 de sancțiuni contravenționale și indisponibilizate bunuri în valoare de 128.600 de lei, informează un comunicat IGPR.

Potrivit sursei citate, acţiunea a fost desfăşurată în perioada 22 noiembrie – 20 decembrie de către poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime şi Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa şi Galaţi, obiectivele fiind asigurarea respectării cadrului legal în materie vamală şi fiscală, protecţia drepturilor de proprietate industrială şi a drepturilor de autor, protejarea consumatorilor şi combaterea concurenţei neloiale cu ocazia derulării operaţiunilor comerciale prin porturile maritime, precum şi prevenirea sustragerilor din obiectivele aflate în incinta complexului portuar maritim Constanţa.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul specialiştilor din cadrul A.N.A.F., Autorităţii Navale Române şi Gărzii Forestiere în porturile Constanţa şi Constanţa Sud-Agigea.

Astfel, au fost efectuate 3.369 de controale, au fost verificaţi 256 de agenţi economici, fiind controlate 21 de nave, 957 de containere şi 1.482 de autovehicule.

De asemenea, poliţiştii au verificat 44 de sisteme de pază, 28 de societăţi specializate de pază, 119 agenţi de pază şi au legitimat 1.491 de persoane, precizează comunicatul IGPR.