Constructorul auto Opel si parintele sau american General Motors (GM) au fonduri care sa le asigure supravietuirea numai pana in luna aprilie, potrivit guvernului german.

Mai mult, divizia din Europa a GM se afla in fata unei crize a lichiditatilor. La inceputul acestei luni, seful operatiunilor europene, Fritz Henderson a declarat ca banii diviziei vor fi epuizati in al doilea trimestru al acestui an daca guvernele (n.r. SUA si/sau al Germaniei) nu vor veni in ajutorul companiei.

Compania americana a prezentat si un plan de salvare a constructorului Opel. Acest plan presupune alocarea sumei de 3,3 miliarde de euro sub forma unor garantii financiare din partea statelor europene unde compania are fabrici, inclusiv 2,6 milioane de euro din partea guvernului Germaniei.

Totusi, Germania si-a a firmat disponibilitatea de a ajuta subsidiara Opel, insa numai in conditiile in care poate fi sigura ca banii nu vor ajunge si la GM, care in paralel cu demersurile intreprinse pe batranul continent a solicitat sume insemnate din partea guvernului SUA.