Noul Opel Insignia a primit încă o recunoaştere din partea unui juriu internaţional de specialitate pentru designul său, câştigând prestigiosul premiu „red dot” pentru design de produs.

Acest premiu de design este a opta distincţie oferită celui mai performant model din noua gamă Opel.
 
Premiul internaţional de design „red dot”, atribuit sub egida Design Zentrum Renania de Nord Westphalia din Essen, Germania, se numără printre cele mai importante şi mai renumite premii de design la nivel mondial. Acesta este atribuit diverselor produse de către un juriu internaţional de specialişti în design, care decid pe baza gradului de inovaţie, nivelului de funcţionalitate şi calităţii formei produselor.

Modelul Insignia a fost creat la Centrul de Design al GM Europe din Rüsselsheim şi a introdus un nou limbaj stilistic.

Autovehiculul sedan din clasa mijlocie a fost desemnat „Autovehiculul european al anului 2009” de către un juriu internaţional format din jurnalişti din Europa şi a câştigat numeroase alte premii, inclusiv DESIGNBEST, decernat de juriul Autobest şi Autovehiculul „Executive” al anului, acordat de revista Fleet Magazine în Marea Britanie.

Premiul de design „red dot” a mai fost câştigat de numeroase alte companii cunoscute pentru designul lor inovator, printre care Apple si Nokia.

Anul acesta, aproximativ 1.400 de companii din 49 de ţări au prezentat 3.231 de produse, care au intrat în cursa pentru câştigarea mult râvnitului premiu „red dot”.