Artizanul programelor de Guvernare PSD, Cristian Socol, vine cu avertismentul, ca și alți economiști dealtfel. Fără niciun dubiu, România va fi afectată de criza economică, consideră Socol, iar semnalele în acest sens vin și din partea noului Guvern. Cel mai mult vor avea de suferit cei cu o situație precară, spune Socol într-un interviu pentru criticatac.ro.

„Îmi păstrez opinia conform căreia în q4 2020 – q1 2021 va începe manifestarea unei crize globale care va afecta și România. Efectele negative vor fi – din nou – în principal la nivelul lucrătorilor și a cetățenilor cu o situație precară. Noua guvernare din România transmite deja nenumărate semnale de inversare a tendinței din ultimii 3 ani. Adică ni se spune că se va reveni la distribuția / redistribuția de jos în sus, câte puțin de la fiecare pentru o mică parte ce reprezintă interesele capitalului. (…)

Varianta de capitalism primitiv implementată în România post Revolutie își va consuma ultimele clipe în următorii ani, într-un mod agresiv pentru oameni. Insuccesul rețetei de politici publice bazată exclusiv pe virtuțile pieței se constată deja în toată lumea.”