Decizia de eliberare din funcție a lui Cristian Ghibu a fost luată de Ramona Mănescu, potrivit unor surse citate de Mediafax.ro.
Cristian Ghibu este "omul de casă" al fostului ministru al transporturilor Relu Fenechiu. Ghibu a fost promovat de Fenechiu în funcția de secretar de stat la începutul acestui an, după ce anterior a ocupat funcția de director general al CFR SA.

Până la difuzarea acestei știri, Cristian Ghibu nu a putut fi contactat.

Cea mai importantă privatizare efectuată în acest an de statul român poartă semnătura lui Cristian Ghibu, care deține și funcția de președinte al comisie de privatizare.
Acesta a semnat la începutul lunii septembrie contractul de privatizare a operatorului național de transport feroviar de marfă.

La două două zile de la semnarea contractului, 2 septembrie 2013, așa cum a informat capital.ro, vicepremierul Victor Ponta i-a solicitat noului ministru al transporturilor la începutul ședinței săptămânale, de la Palatul Victoria, să supravegheze cu atenție această procedură. ”Aţi semnat contractul, doamna ministru? Sigur, nu dumneavoastră, secretarul de stat, de parcă trebuia să daţi dumneavoastră cu pixul…”, a întrebat Victor Ponta, cu referire la observaţiile din presă conform cărora documentul nu a fost semnat de ministru, ci de un alt oficial de la Transporturi, potrivit Agerpres. Ca răspuns, Ramona Mănescu a subliniat că, Ministerul Transporturilor, aşa cum prevedea hotărârea de guvern aprobată, a semnat contractul cu GFR.

"Vă rog să urmăriţi, să comunicaţi bine. Era o mare temere că nu s-a semnat la ora 14:00, de parcă trebuia să fie ora 14:00. S-a semnat la ora 16:00 sau nu ştiu când, că totuşi vorbim de 10.000 de oameni, vorbim de o mare companie.
Important e să supravegheați lucrurile şi să sperăm că totul se termină cu bine", a spus premierul, potrivit site-ului oficial al Guvernului.

Gruia Stoica, acționarul majoritar al GFR, a declarat, în ziua semnării contractului, că banii aferenţi achiziţionării companiei CFR Marfă (202 milioane de euro) vor fi plătiţi după ce se va intra în posesia avizului de la Consiliul Concurenţei.

‘Vom plăti banii după ce vom plăti avizul de la Consiliul Concurenţei. Această fază este o fază premergătoare. Finalizarea procedurii va avea loc după ce vom primi avizul de la Consiliul Concurenţei’, a afirmat Gruia Stoica, citat de Agerpres.

Potrivit Hotărârea nr.526/2013, pentru aprobarea condiţiilor principale ale contractului de vânzare de acţiuni,  publicată în Monitorul Oficial pe 14 august a.c., termenul de finalizare a tranzacţiei a fost stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a actului normativ. Preţul de cumpărare a pachetului de acţiuni este de 904,98 milioane lei. Investitorul are la dispoziție 30 de zile de la data semnării contractului să depună o garanție de 10% din prețul total.