Schimbarea structurii actionariatului, realizata in luna iulie a acestui an, asocierea cu o forta financiara – TBI Holding – a potentat capitalul de incredere de care se bucura OMNIASIG atat pe plan intern, cat si pe piata externa.
Majoritatea actiunilor sunt detinute de grupul TBI Holding, nume de referinta in mediile financiare internationale. Inregistrat in Olanda, TBI Holding are ca principali actionari Deutsche Bank, prin Bankers Trust si Kardan Ltd.
Bankers Trust, una dintre cele mai mari banci americane, a devenit, prin cumpararea sa de catre Deutsche Bank, componenta a celei mai mari institutii financiare din lume. Kardan Ltd. este o companie publica, cotata la bursa din Tel Aviv, care deruleaza afaceri in domenii diverse – servicii financiare, imobiliare, marketing etc.
Pentru garantarea unei protectii solide, OMNIASIG plaseaza principalele riscuri pe piata internationala a asigurarilor, in baza unui program coerent. Principalii brokeri OMNIASIG, in activitatea de reasigurare, sunt Marsh (Guy Carpenter) si AON din Londra, care plaseaza riscurile importante la urmatorii reasiguratori: sindicatele Lloyd’s, Kolnische Ruck, ERC Frankona, Chiyoda Fire & Marine Company, SociA